• També les eleccions al Regne Unit i la decisió sobre tipus del BCE
  • Bill Gross torna a alertar sobre l'elevada valoració que han arribat a les borses
cbjamescomey
James Comey, exdirector de l'FBI i un dels homes del dia als EUA

Signe mixt i escàs moviment en Wall Street, en una jornada assenyalada per molts operadors com a clau per al rumb de les borses durant les pròximes setmanes. La Borsa de Nova York es manté molt a prop dels màxims històrics marcats divendres, després de tres jornades amb escàs moviment.

  • 42.840,26
  • -

James Comey, exdirector de l'FBI, testifica davant del Comitè d'Intel·ligència del Senat, on serà qüestionat sobre les suposades pressions rebudes per part del president Donald Trump perquè tanqués una investigació sobre la relació d'un dels seus assessors, Michael Flynn, amb el Govern rus.

De moment, Comey ha confirmat en un avanç de la seva declaració que el president dels Estats Units, Donald Trump, li va demanar que frenés la recerca sobre Flynn i li va reclamar la seva "lleialtat" en aquest tema.

"Vaig entendre que el president m'estava demanant que arxivés qualsevol investigació de Flynn amb relació a les falses declaracions sobre les seves converses amb l'ambaixador de Rússia al desembre", ha explicat Comey al document.

En segon lloc, les eleccions al Regne Unit seran la segona gran cita per Wall Street. No obstant això, els resultats de les eleccions generals britàniques no es coneixeran fins al matí de divendres, per la qual cosa el seu efecte sobre el mercat es produirà durant l'última sessió de la setmana.

A més d'aquestes cites, el Banc Central Europeu ha celebrat la seva reunió sobre política monetària. El BCE no ha pujat els interessos ni ha canviat el seu programa de compra d'actius, però ha fet el primer pas -en aparença petita, però rellevant- per enfilar el camí de la retirada dels estímuls, en incorporar de manera oficial al seu discurs que no reduirà més els tipus d'interès.

En l'escena econòmica, s'han publicat les dades d'atur setmanal als EUA. Les peticions inicials d'atur han baixat fins 245.000 des 255.000 (240.000 esperades). Les peticions contínues han baixat fins 1.910.000, en línia amb les previsions. Aquestes dades segueixen indicant una bona salut del mercat laboral nord-americà, segons indiquen des de Barclays.

A nivell estratègic, l'inversor Bill Gross, gestor del fons d'inversió Janus Capital i exresponsable d'inversions de Pimco, ha comentat que Wall Street afronta el període de major risc des de la crisi financera de 2008. En la seva opinió, "en comptes de comprar barat i vendre car, els inversors compren car i creuen els dits" perquè el mercat segueixi pujant.

Gross ha afegit que la liquiditat artificial injectada pels bancs centrals es dirigeix ​​cap als actius de risc com la renda variable, que es troba sobrevalorada. Tot i que les advertències de Gross no són noves, ja que durant els últims anys ha anticipat una nova crisi financera a causa que és molt crític amb el paper dels bancs centrals.

En l'escena empresarial, la cadena tèxtil Nordstrom puja un 20% després de confirmar que busca comprador per deixar de cotitzar en borsa. I la farmacèutica Valeant puja un 5% després d'anunciar la venda del seu negoci Inova per gairebé 1.000 milions de dòlars.

A més, el grup xinès de comerç electrònic Alibaba es dispara més del 10% després d'elevar la seva previsió de vendes per sobre del que s'esperava. L'empresa celebra aquest dijous una trobada amb inversors i marca màxims històrics.

Al mercat de matèries primeres, el preu del petroli, que es va desplomar un 5% aquest dimecres, cau un 0,8% en el cas del West Texas, fins 45,36 dòlars. Al mercat de divises, l'euro cau un 0,36%, fins a 1,1216 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,5%, fins a 1.283 dòlars, després de marcar el dimecres màxims de set mesos als 1.297 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja fins al 2,182%.

Noticias relacionadas

contador