brokerironia2
11.428,00
  • -39,30
  • -0,34%

L'IBEX 35 ha començat la setmana amb força (+1,09%; 9.270,80 punts) i ha rebotat des de mínims anuals de la mà de Mediaset, que s'ha disparat pels rumors d'una OPA de la seva matriu. Els bancs, especialment Santander, també ho han fet bé, després del càstig rebut durant les últimes setmanes.

En primer lloc, Mediaset Espanya s'ha disparat a prop del 10% (9,79%), tot i que ha arribat a rebotar un 20%, després que s'hagi publicat l'interès de Mediaset Itàlia per comprar el 48% del capital que no controla. Encara que l'empresa de Silvio Berlusconi ha negat aquesta informació, la veritat és que el rebot ha estat molt important.

Després de Mediaset, ACS (+3,24%) ha estat el segon valor més rendible de l'IBEX, seguit d'Aena (+2,92%), DIA (+2,13%) i Banc Santander (+1,82%). A més de l'entitat càntabra, entre els grans valors Inditex ha repuntat un 1,35%, seguit d'Iberdrola (+0,9%), Telefónica (+0,46%), Repsol (+0,37%) i BBVA (+0,37%).

A la banda baixa de l'IBEX, molt pocs valors: Técnicas Reunidas ha cedit un 0,89%, seguit d'Indra (-0,71%), Meliá Hotels (-0,68%), IAG (-0,53%), Viscofan (-0,4%) i Colonial (-0,21%).

En altres mercats, el petroli Brent repunta un 0,7%, fins als 77,40 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,45%, fins als 1,1601 dòlars. A més, la prima de risc d'Espanya baixa un 2%, fins als 108,30 punts.

CATALUNYA, SUÈCIA, ​​BANCS CENTRALS...

Aquesta setmana el selectiu s'enfronta al 'tema Catalunya'. Aquest dimarts se celebra la Diada i és més que probable que els ànims es caldegin. Aquest cap de setmana hi ha hagut manifestacions a Catalunya a favor de la unitat d'Espanya mentre que Quim Torra, president de la Generalitat, va dir aquest diumenge en una entrevista que "la manifestació de la Diada és per la República, si volen fer una altra pel federalisme, que la facin".

Per la seva banda, i seguint amb la política nacional, cal destacar que, també aquest cap de setmana, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha fixat un horitzó temporal per al seu Govern fins el 2030. "El nostre objectiu és la justícia social i el nostre horitzó, el 2030”, ha dit. Així mateix, també cal subratllar la notícia que publica aquest dilluns eldiario.es i que podria donar lloc a una crisi de Govern. Segons aquesta, la ministra de Sanitat,Carmen Montón, hauria obtingut un màster a la Rei Joan Carles ple d'irregularitats, a l'estil Cristina Cifuentes o Pablo Casado.

Fora de l'àmbit 'local', aquest dilluns es parla de les eleccions a Suècia, en què finalment el partit d'extrema dreta ha quedat en tercer lloc i en què s'hauria imposat el centreesquerra. Això, amb un 84% de l'escrutini realitzat.

Amb tot, les borses europees estan planes de moment aquest dilluns. Això, en una setmana durant la qual els bancs centrals tindran un protagonisme essencial (dijous es reuneixen el Banc Central de Turquia, el Banc Central Europeu i el Banc d'Anglaterra) i durant la qual Inditex publicarà resultats (aquest dimecres). A més, estem en la setmana durant la qual es compleixen 10 anys de l'esclat de la crisi de Lehman Brothers.

Al capítol de tensions comercials entre la Xina i els Estats Units, aquestes continuen sent el principal focus de preocupacions. El president nord-americà, Donald Trump, va dir divendres que podria haver-hi aranzels addicionals sobre la Xina per valor de 267.000 milions de dòlars. L'Administració també estaria finalitzant els tràmits per imposar aranzels de fins al 25% sobre 200.000 milions en productes xinesos. Trump també va suggerir que Apple hauria de moure la seva producció als Estats Units per evitar quedar atrapat en les tarifes contra la Xina.

Finalment, pel que fa a les dades macro del dia, el PIB del Regne Unit de juliol augmenta fins al 0,3% i supera les expectatives.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"Les alces d'aquest dilluns eren esperades, ja que estem acostumats que després de fortes caigudes continuades i després de perforar suports els preus iniciïn un rebot en forma de pull back cap al que seria la nova zona de resistència (abans suport)", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Per tant, si en nombres rodons dèiem que el suport que calia respectar (perforada la setmana passada) es trobava als 9.300-9.330 punts, ara aquest és l'objectiu de pujada de molt curt termini per al rebot. Encara que això no vol dir que no pugui emportar-lo més amunt", afegeix aquest expert.

"El perill real vindria de la mà de la no superació dels 9.330 punts (amb comoditat i en preus de tancament), davant la possibilitat que des d'aquí el preu agafés impuls a la baixa amb objectiu als 8.960-9.000 punts i per sota, fins i tot, els 8.700 punts. Però tot i que tanquéssim als 9.400-9.500 punts tot seguiria igual. Al cap i a la fi el nostre selectiu presenta impecables màxims i mínims decreixents i així no es puja", opina Rodríguez.

"De fet, per poder dir que alguna cosa pot estar canviant (per bé) a l'IBEX li exigirem que salti per sobre de l'últim màxim decreixent, en aquest moment als 9.671 punts. I fins a aquest nivell cal rebotar molt encara. Per tant, convé extremar la cautela davant la possibilitat que simplement estiguem davant d'un simple retrocés temporal a l'antiga zona de resistència", conclou aquest analista.

Noticias relacionadas

contador