• Els inversors miren a Wall Street per Trump, els resultats d'Apple i la reunió de la Reserva Federal (Fed)
  • A Europa, Grècia i els creditors han aconseguit un acord sobre les reformes
ep bolsamadrid ibex 35 parque
EUROPA PRESS

La borsa espanyola, i les principals places europees, torna a cotitzar aquest dimarts després del festiu del Dia del Treballador. L'Ibex 35, que es dispara un 15% en l'acumulat de l'any recolzat en la banca, es mou amb pujades properes al mig punt percentual entorn dels 10.760 punts. El sector financer seguirà sent clau, així com el degoteig de resultats empresarials. Però sobretot, els inversors miren als Estats Units per Donald Trump, la reunió de la Reserva Federal (Fed) i les xifres trimestrals d'Apple.

  • 11.720,90
  • -1,50%

La temporada de resultats ha marcat les últimes sessions de la borsa espanyola. De fet, ja han presentat els seus comptes trimestrals tots els bancs de l'índex excepte Popular, amb un benefici conjunt de 4.114 milions d'euros, un 32% més que l'any anterior. Les entitats financeres cotitzen aquest dimarts en verd, la qual cosa permet a l'Ibex decantar-se pels guanys en l'obertura.

Tècnicament, l'índex es va deixar un "imponent buit (gap) alcista setmanal en els 10.377 punts", explica José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'. "En la mesura en què aquest buit no es tanqui, no tindrem el mínim senyal de la qual preocupar-nos", agrega l'expert. Per a dalt, la resistència important està en els màxims anuals en els 10.828 punts.

A Europa, les principals borses també tornen a cotitzar aquest dimarts i els seus índexs més representatius, com l'Ibex, acumulen guanys anuals. La segona volta de les eleccions de França del 8 de maig, davant el temor que pugui guanyar Marine Le Pen, segueix acaparant l'agenda. Més encara després de l'acord entre Grècia i els creditors per a les reformes exigides a Atenes. En el terreny empresarial, destaquen els resultats de la petroliera BP, amb un benefici trimestral de 1.449 milions de dòlars, en contrast amb les pèrdues de 583 milions de l'any anterior i per sobre de l'esperat. Les accions pugen prop d'un 2% a Londres.

L'altre gran focus està a Estats Units. D'una banda amb Donald Trump. Tant per l'escalada recent del risc geopolític, davant les proves armamentístiques de Corea del Nord, com per l'anunci de noves mesures. L'última, aquest dilluns, en assegurar que es planteja recuperar la Llei Glass-Steagall per separar la banca comercial de la d'inversió.

En el terreny macro, la consultora Markit ha publicat una bateria de dades PMI manufactureres. A Espanya puja des dels 53,9 punts fins als 54,5 punts, una desena per sobre de l'estimació anterior. Gràcies a l'estirada d'Alemanya (58,2 punts) també s'incrementa en el conjunt de l'Eurozona, des dels 56,2 punts fins als 56,7 punts, encara que en aquest cas es queda una desena per sota del calculat inicialment.

D'altra banda, a Wall Street, que va tancar ahir amb signe mixt i lleus variacions, presentarà els seus resultats trimestrals Apple després del tancament. Així mateix, avui comença la reunió de política monetària de la Fed, que conclou aquest dimecres amb el comunicat de les decisions preses. No hi haurà discurs de la presidenta, Janet Yellen, ni s'esperen canvis en els tipus (estan en la forqueta del 0,75% i 1%), encara que el llenguatge serà clau per a les expectatives dels inversors.

Al mercat de matèries primeres, el petroli cotitza amb guanys del mig punt percentual, amb el Brent en els 51,8 dòlars. Per la seva banda, l'euro s'anota un 0,1% addicional fins als 1,091 dòlars. A Àsia, les principals borses han acabat amb signe mixt, entre les pujades del 0,7% pel Nikkei japonès i del 0,64% pel Kospi coreà, i les pèrdues a Xina pel Xangai i el Shenzhen en un 0,42% i un 0,19% respectivament.

Noticias relacionadas

contador