dl hong kong city street night taxi shopping neon signs pedestrians hang seng index hong kong dollar hkd special administrative region generic pexels
Sharecast / Jimmy Chan via Pexels

Les accions de Hong Kong han liderat els guanys aquest dimarts a la regió Àsia-Pacífic. L'índex Hang Seng ha pujat un 1,95% enfilat per l'escalada del fabricant de smartphones Xiaomi, que s'ha disparat fins a un 16% després d'anunciar que ja ha començat a rebre comandes per al cotxe elèctric, el SU7, el llançament del qual es va anunciar la setmana passada.

Les pujades del Hang Seng d'aquest dimarts es produeixen en tornar a la cotització després d'estar tancat aquest dilluns per festiu. Però no ha estat l'únic que s'ha acabat en positiu la jornada.

El Kospi de Corea del Sud ha tancat amb una pujada del 0,19% fins als 2.753,16 punts, després de conèixer que la taxa d'inflació del març del país es va mantenir estable al 3,1%, en línia amb les expectatives del consens d'economistes.

En taxa mensual, l'IPC va pujar un 0,1%, un ritme més lent en comparació amb el 0,5% del febrer i les expectatives del consens d'un augment del 0,3%. El Kosdaq ha perdut un 2,29% i ha acabat als 891,59 punts després de conèixer aquestes xifres.

L'índex CSI 300 de la Xina s'ha deixat un 0,59%, i en vermell també s'ha acabat l'S&P/ASX 200 d'Austràlia, que ha caigut un 0,14% fins als 7.886 punts, retrocedint des dels nous màxims històrics que havia marcat. Precisament a Austràlia l'activitat de les fàbriques s'ha contret al ritme més ràpid des del maig del 2020.

El sector manufacturer es va contreure al març, segons una enquesta privada de Judo Bank, de manera que l'índex de gerents de compres va caure al 47,3, enfront al 47,8 de febrer. "La base de la darrera desacceleració va ser una caiguda accelerada en els nous fluxos de treball, fet que va portar a una reducció de la producció manufacturera", diu l'informe, que apunta que tant els nivells d'ocupació i de compres, com la confiança empresarial general, van disminuir al març.

Al Japó, tot i això, el Nikkei 225 ha rebotat per tancar amb una alça del 0,09% fins als 39.838,91 punts, mentre que el Topix ha acabat amb una caiguda del 0,25% fins als 2.714,45 punts.

Noticias relacionadas

contador