dl hong kong city street night taxi shopping neon signs pedestrians hang seng index hong kong dollar hkd special administrative region generic pexels
Sharecast / Jimmy Chan via Pexels
38.635,62
  • 83,56
  • 0,22%

Els mercats asiàtics han viscut aquest dimarts una sessió mixta durant la qual el més destacat han estat les caigudes a la Borsa de Hong Kong, del 2%, arrossegada pels valors immobiliaris i tecnològics.

Aquestes retallades tenen a veure amb el fet que Evergrande, la promotora immobiliària més endeutada del món, hagi publicat els seus resultats conjunts del 2021 i el 2022, amb unes pèrdues que pugen fins als 81.000 milions de dòlars. Recordem que la companyia, que està intentant sortir de la penosa situació que arrossega, no cotitza des del març del 2022.

Els mercats de la Xina continental també se situen en terreny negatiu, amb el Shanghai Composite perdent un 0,3% i el Shenzhen Component caient un 0,45%. Segueix molt present el PIB del segon trimestre de la Xina que es va conèixer ahir i que va créixer un 6,3%, per sota del que s'esperava, cosa que fa que el mercat cregui que cada vegada està més a prop l'esperat paquet d'estímul per part de les autoritats xineses. Alguns creuen que s'anunciarà a la reunió del Politburó de finals de mes.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 baixa un 0,46%, mentre els inversors assimilen les actes de la reunió del juliol del Banc de la Reserva d'Austràlia.

El Nikkei 225 ha tornat a cotitzar després del festiu i puja lleugerament, mentre que el Topix avança un 0,3%. Els inversors japonesos es preparen per a les dades econòmiques clau d'aquesta setmana, com ara la balança comercial i l'índex de preus al consum del juny.

El Kospi sud-coreà cedeix un 0,57%, però el Kosdaq suma un 1,04%, ja que el país celebra avui la primera reunió del Grup Consultiu Nuclear amb els Estats Units.

A la reunió es "discutirà l'intercanvi d'informació, el mecanisme de consulta i la planificació i execució conjuntes dissenyades per reforçar la dissuasió nuclear contra Corea del Nord".

Noticias relacionadas

contador