El verd s'ha imposat clarament als mercats d'Àsia-Pacífic aquest divendres després que les dades econòmiques que es van publicar ahir als Estats Units hagin calmat els temors de recessió. El PIB del segon trimestre es va revisar a l'alça del 2,8% al 3%. Per part seva, les sol·licituds inicials de subsidi per desocupació van caure a 231.000 des de les 232.000 de la setmana anterior, encara que van ser lleugerament més altes que les 230.000 esperades.
Al Japó, la taxa d'inflació a Tòquio, publicada aquest divendres, va augmentar al 2,6% a l'agost des del 2,2% del juliol, i va assolir el nivell més alt des del març.
La taxa d'inflació subjacent, que exclou els preus dels aliments frescos, va pujar al 2,4%, més alta que el 2,2% esperat pel consens d'economistes de Reuters. La inflació de Tòquio es considera un indicador líder de les tendències a nivell nacional.
Les xifres d'inflació més fortes ofereixen més marge al Banc del Japó per ajustar la seva política monetària.
Per part seva, la desocupació al Japó va pujar al 2,7% al juliol, més que el 2,5% estimat.
Així mateix, les vendes al detall al juliol al país van augmentar un 2,6% interanual, per sota del 2,9% esperat per Reuters i de l'augment revisat del 3,8% observat al juny.
El Nikkei 225 del Japó puja un 0,74% i el Topix també augmenta un 0,37% després de la publicació de les dades.
L'índex Hang Seng de Hong Kong lidera els ascensos de les places asiàtiques i guanya un 2%. El Shanghai suma un 1,2%.
El Kospi de Corea del Sud avança un 0,6%, mentre que el Kosdaq es revalora un 0,92%. Les vendes al detall de Corea del Sud del juliol van caure un 1,9% intermensual en comparació amb el juny. En termes interanuals, les vendes al detall van disminuir un 2,1%.
L'S&P/ASX 200 d'Austràlia puja un 0,58% i queda molt a prop del seu màxim històric de tancament de 8.114,7 punts.