dl hong kong china special administrative region city hongkong hk dollar hkd skyline harbour dusk pb
Sharecast / Steven Yu via Pixabay

Les borses de Hong Kong i Austràlia han liderat les pèrdues a la jornada borsària dels mercats asiàtics, després del tancament baixista de Wall Street. El Nikkei japonès ha estat tancat per festiu.

  • 19.924,58
  • 4,16%

La Fed va elevar els interessos un 0,75%, fins al 3,75%-4%, la quarta pujada consecutiva d'aquest calibre i en línia amb allò que s'esperava. En el comunicat, el banc central va anticipar més pujades dels interessos per lluitar contra la inflació, però per primera vegada en aquest cicle d'enduriment monetari, va obrir la porta a una pujada menor, de 50 punts bàsics, a la reunió del desembre.

Tot i això, Wall Street va començar a vendre de manera destacada (el Nasdaq va tancar amb una caiguda del 3,3%) després que Powell utilitzés un to molt més agressiu del que esperava el mercat.

El banquer central va assenyalar a la roda de premsa que "la taxa final dels tipus d'interès serà més alta del que s'esperava", unes paraules que no van agradar als inversors.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,5%, fins als 89,52 dòlars; i el Brent, de referència a Europa, cedeix un 0,3%, fins als 95,81 dòlars.

L'euro es deprecia lleugerament respecte al dòlar (-0,02%, 0,9815 dòlars). L'or, per part seva, perd un 0,75% fins als 1.637 dòlars. I el rendiment del bo nord-americà a deu anys repunta fins al 4,118%. A les criptomonedes, el bitcoin repunta un 0,2%, fins als 20.339 dòlars.

Noticias relacionadas

contador