nueva pallete telefonica portada

Telefónica abonarà el proper 17 de juny el segon tram de 0,20 euros del dividend flexible a compte dels resultats de 2020. S'ha d'abonar mitjançant un augment de capital amb càrrec a reserves aprovat per la Junta General d'Accionistes del 23 d'abril.

  • 4,41€
  • -0,56%

QUINES OPCIONS TENEN ELS ACCIONISTES?

Els inversors podran escollir entre tres opcions: cobrar el dividend en accions, cobrar el dividend en efectiu o vendre tots o part dels drets Al mercat. Amb la primera opció HI hauria prou amb no transmetre els drets i esperar a rebre els títols que corresponguin a cada accionista en funció dels que es tinguin ara. En aquest cas, la proporció és de 20 drets o accions per rebre una acció nova.

Si els accionistes opten amb el cobrament en efectiu, hauran de vendre els drets de les seves accions a Telefónica, que els compraria a un preu irrevocable que en aquest cas serà de 0,198 € per dret. Aquesta opció només estarà disponible per a aquells inversors que figuren com a accionistes el 2 de juny de 2021, per la qual cosa haurien d'haver comprat les seves accions com a molt tard el 31 de maig

CALENDARI

El 31 de maig es publicarà l'anunci de l'augment del capital al Butlletí Oficial del Registre Mercantil. Serà l'últim dia per comprar accions de Telefónica amb dret a participar en l'augment de capital. El dimarts 1 de juny començarà el període de negociació dels drets d'assignació gratuïta. Un dia després, el 2 de juny, serà la data de referència per l'assignació de drets d'assignació gratuïta.

El 9 de juny està previst que finalitzi el termini per sol·licitar la retribució efectiu, mentre que el dia 15 finalitzarà el període de negociació dels drets d'assignació gratuïta. Serà aquest dia quan la companyia adquireixi els drets d'assignació gratuïta d'aquells accionistes que n'hagin sol·licitat la compra per part de Telefónica.

El 17 de juny s'efectuarà el pagament als accionistes que hagin sol·licitat retribució en efectiu. Això suposa la renúncia de Telefónica als drets adquirits en virtut del compromís de compra. Entre el 18 i el 29 de juny es podran realitzar els tràmits per a la inscripció de l'augment de capital alliberat al Registre Mercantil i l'admissió a cotització de les noves accions al Sistema d'Interconnexió Borsària Espanyol.

Per acabar, el 30 de juny és la data estimada per a l'inici de la contractació ordinària de les noves accions a les borses espanyoles, subjecta a l'objecció de les corresponents autoritzacions.

Noticias relacionadas

contador