dl meta platforms facebook instagram whatsapp mark zuckerberg technology tech big tech silicon valley nasdaq logo 20230314
Sharecast graphic / Josh White

Wall Street cotitza aquest dijous amb guanys moderats després del signe mixt de dimecres i amb els inversors refugiant-se en els valors tecnològics, després dels bons resultats de Meta, mentre continua l'estrès bancari davant de les preocupacions sobre el futur de First Republic Bank.

  • 20.011,89
  • 1,01%

"La creixent tensió respecte al que passarà amb First Republic i com es veuran afectats els altres bancs ha portat a una liquidació per aversió al risc en tots els sectors excepte al tecnològic", explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

La preocupació que la incertesa al sector bancari regional es pugui estendre, així com a l'enduriment de les condicions creditícies i, per tant, una desacceleració de l'economia dels EUA ha provocat un cert nerviosisme entre els inversors.

"També hi ha certa preocupació que la pèrdua de confiança en el futur de First Republic Bank que pugui resultar contagiosa, encara que un fort repunt en les accions de PacWest Bancorp a causa d'una millora a la base de dipòsits suggereix que es podrien contenir les conseqüències", afegeix Michael Hewson, analista en cap de mercat a CMC Markets.

META SUPERA PREVISIONS

Meta, l'empresa matriu de Facebook, WhatsApp i Instagram, es dispara un 14% a la sessió, després de presentar aquest dimecres, després del tancament del mercat, uns resultats del primer trimestre de l'any que han superat les previsions.

El benefici net aconseguit ha estat de 5.709 milions de dòlars, xifra que suposa un descens del 24% des dels 7.465 milions del mateix període de l'any passat, però per sobre de les expectatives del consens.

Els ingressos, per la seva banda, van ser de 28.650 milions, cosa que representa un augment del 3% en la comparativa interanual i milloren les estimacions de 27.650 milions.

Aquest dijous després del tancament serà el moment d'Amazon.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A l'escena econòmica, aquest dijous s'han publicat les dades de peticions setmanals de desocupació, que han caigut fins a les 230.000 a la setmana del 22 d'abril, per sota de les 246.000 de la setmana anterior (revisades a l'alça des de les 245.000), i de les estimacions del consens, que calculaven un augment fins a 248.000.

Els analistes d'Oxford Economics asseguren que "no hi ha res a les dades de sol·licituds recents que impedeixi que la Fed pugi les taxes 25 punts bàsics a la reunió del FOMC de la setmana que ve".

Així mateix, s'ha donat a conèixer la primera estimació del PIB del primer trimestre del 2023, lectura que indica que el PIB dels EUA frena en sec en créixer un 1,1% al primer trimestre, menys del que s'esperava.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,26% (74,49 dòlars) i el Brent avança un 0,23% (77,87 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,32% (1,1004 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,27% (1.990 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora fins al 3,501% i el bitcoin escala un 1,53% (28,949 dòlars).

contador