dl wall street new york city wall st nyc new york stock exchange nyse nasdaq us usa united states of america trading finance unsplash
Sharecast / Roberto Junior via Unsplash

Wall Street cotitza amb guanys moderats aquest dijous després de les sòlides compres de dimecres, amb els inversors centrant novament la seva atenció en les dades macro, a mesura que els temors sobre la crisi bancària van disminuint, i en aquest sentit destaca la publicació de la tercera estimació del PIB dels EUA per al quart trimestre del 2022, que ha comportat una revisió a la baixa fins al 2,6%.

  • 20.776,23
  • 0,17%

"L'acció de preus més ordenada d'aquesta setmana, així com els guanys modestes vistes aquests dies semblen estar calmant els nervis, però, atès que ens acostem al final del mes i del trimestre, hi ha la sensació i el dubte persistent que bé podríem estar a l'ull de l'huracà, abans de tornar a la zona exterior de la tempesta la setmana que ve, mentre ens dirigim al segon trimestre", explica Michael Hewson, analista en cap de mercat a CMC Markets.

Per Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de banc Swissquote "la caiguda dels rendiments i, el que és més important, la disminució de la volatilitat dels bons, ajuden a mantenir els alcistes al comandament".

Amb tot, la incertesa continua instal·lada al mercat i el sentiment continua sent fràgil després d'un mes tan inestable per als bancs.

"Els dipòsits dels bancs comercials tenen una tendència a la baixa, ja que les alternatives d'estalvi de més rendiment, com les lletres del Tresor i els fons del mercat monetari, acumulen entrades importants. Això no només altera els preus del mercat, sinó també desdibuixa les expectatives de la Reserva Federal", afegeix Ozkardeskaya.

En aquest sentit, el focus està posat a les dades macro i els propers dies seran una prova clau d'aquesta estabilització, principalment amb el deflactor PCE, la mesura d'inflació preferida de la Fed, que es coneixerà aquest divendres.

Si les pressions inflacionistes comencen a recular, el banc central pot donar per acabada la pujada dels tipus d'interès al maig. En canvi, si l'informe és més rígid del que s'esperava, s'estendria l'acceptació que l'enduriment monetari continuarà més enllà de maig i juny.

En aquest sentit, poden oferir algunes pistes la presidenta de la Reserva Federal de Boston, Susan Collins, el president de la Fed de Richmond, Thomas Barkin, o el president de la Fed de Minneapolis, Neel Kashkari, que tenen previst parlar aquest dijous a la tarda.

Abans d'això, a l'escena econòmica s'ha publicat el PIB final del quart trimestre dels EUA, que ha estat revisat a la baixa fins al 2,6% interanual, una dècima per sota de la segona estimació, mentre que la primera havia llançat un creixement del 2,9%.

També s'han difós les xifres setmanals de sol·licituds de desocupació, que han escalat fins a 198.000, mentre que el consens esperava que es quedessin en 196.000.

L'FDIC VOL QUE LA GRAN BANCA PAGUE PART DE LES FALLIDES

Les fallides bancàries de Silicon Valley Bank (SVB) i Signature Bank, que han posat en perill el mercat durant les últimes setmanes, poden sortir cares a les grans entitats dels EUA.

La Corporació Federal d'Assegurances de Dipòsits (FDIC, per les sigles en anglès) s'enfronta a uns costos de gairebé 23.000 milions de dòlars i vol que els bancs més forts del país facin front a part d'aquestes despeses, segons Bloomberg, que cita fonts amb coneixement de l'assumpte.

Els funcionaris estan examinant alternatives diferents per limitar l'efecte sobre els bancs regionals i consideren que traslladar part d'aquesta càrrega a les institucions més grans és l'opció políticament més acceptable.

Aquesta avaluació tindria un impacte significatiu en empreses com Bank of America, JPMorgan i Wells Fargo, cadascun dels quals podria haver de fer front a càrrecs multimilionaris.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

En el pla empresarial, Disney ha acomiadat el president de Marvel Entertainment, Isaac 'Ike' Perlmutter, com a part d'una campanya de reducció de costos.

Perlmutter, de 80 anys, havia donat suport aquest any a l'intent fallit de l'accionista activista Nelson Peltz d'obtenir un lloc al consell corporatiu de Disney.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,07% (73,77 dòlars) i el Brent avança un 0,80% (78,88 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,65% (1,0914 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,09% (1.986 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 3,579% i el bitcoin es revalora un 0,79% (28.595 dòlars).

Noticias relacionadas

contador