ep archivo   march 22 2020   new york new york united states deserted wall street and new york stock
Jonathan Alpeyrie - Archivo

Els guanys s'imposen a Wall Street després de les pèrdues contingudes aquest dilluns, després dels irregulars resultats dels bancs Goldman Sachs i Bank of America (BofA).

  • 42.175,11
  • -

Aquest dimarts, els inversors mantenen el focus en la temporada de xifres trimestrals de les grans companyies nord-americanes, amb atenció especial al que diguin les tecnològiques, i sense perdre de vista la reunió de la Reserva Federal (Fed) de la setmana que ve i els moviments del Banc Central Europeu (BCE).

PERILL A LES TECNOLÒGIQUES?

Possiblement, va ser la notícia que va capgirar el mercat nord-americà aquest dilluns. A mitja tarda, Bloomberg va revelar la intenció d'Apple d'alentir la contractació i el creixement de la despesa al proper any per fer front a una possible recessió. Després de conèixer aquesta notícia, els títols de la companyia de Cupertino van tancar la sessió inaugural de la setmana amb caigudes del 2%.

La decisió només afecta certes divisions del gegant tecnològic i, segons la informació de Bloomberg, és un moviment que busca més cautela en temps d'incertesa i no canvia l'agressiu calendari de llançament de productes que la companyia té previst per al 2023. Amb tot, no deixa de sorprendre que una companyia que es va mantenir forta durant la pandèmia de Covid-19 i durant les turbulències econòmiques recents prengui aquesta mesura.

Mesura, per cert, replicada per altres grans marques del sector com Alphabet (Google), Meta o Tesla. La setmana passada es va conèixer que la matriu de Google té previst reduir el ritme de contractacions, ja que, segons una carta del CEO Sundar Pichai als treballadors, Alphabet no és “immune als vents en contra de l'economia”. Per la seva banda, Mark Zuckerberg va alertar els treballadors que Facebook s'enfronta a “una de les pitjors recessions que hem vist”, mentre que el fabricant de vehicles elèctrics d'Elon Musk ha anunciat i executat grans retallades de personal.

"Hi ha temor entre els inversors que moltes companyies tecnològiques i no tecnològiques aprofitin l'actual temporada de presentació de resultats trimestrals per anunciar aquest tipus de mesures i per revisar a la baixa les expectatives de resultats", explica Juan Fernández-Figares, director d'anàlisi de Link Securities.

Així mateix, aquest dilluns es van conèixer els resultats trimestrals d'IBM, unes xifres amb uns millors ingressos dels esperats pel mercat i per les quals la companyia va mostrar optimisme pel comportament del seu negoci, ja que va mantenir sense canvis les seves estimacions de benefici. La notícia negativa és la reducció de l'expectativa de flux de caixa lliure, que va portar els seus títols a caure per sobre del 4% al mercat after hours.

RESULTATS: TORN DE NETFLIX

La gran cita empresarial de dimarts, sens dubte, són les xifres trimestrals de Netflix. Hi ha una gran expectació tant pels resultats del gegant de la reproducció en directe, com per les dues grans qüestions sobre la taula: saber si el nombre de subscriptors torna a caure i conèixer més sobre els plans d'introduir subscripcions amb publicitat al seu servei, així com el bloqueig dels comptes compartits per diversos usuaris.

El trimestre passat, Netflix es va enfonsar en borsa, arribant a registrar una caiguda superior al 37%, després d'anunciar que va perdre subscriptors per primera vegada en una dècada en un exercici durant el qual comptaven amb afegir 2,5 milions de nous clients. Així mateix, la companyia va registrar un benefici net de 1.597 milions de dòlars, 100 menys que al mateix trimestre del 2021, i va declarar que esperava que el benefici se seguís reduint durant aquest segon trimestre fins a 1.354 milions de dòlars.

Així mateix, aquest dimarts Halliburton ha comunicat les seves xifres del darrer trimestre, un exercici que ha tancat amb una retallada de benefici del 55%, però per sobre de les expectatives del mercat. Els títols de la petroliera pugen un 1,42% en aquests moments.

Ahir es van conèixer els resultats trimestrals de BofA i Goldman Sachs, dos dels bancs més importants del país que van donar unes xifres certament decebedores. El primer va registrar una retallada de 3.000 milions en benefici, mentre que el segon, si bé va superar les expectatives del consens, va reduir els guanys fins a gairebé la meitat. A més, el conseller delegat de Goldman Sachs, David Solomon, va avisar que "la inflació està profundament arrelada a l'economia".

"Quan pensem en els beneficis i en la situació actual de les accions, creiem que hi ha un marge de millora, simplement perquè hi pot haver una sobrevaloració d'aquesta recessió que alguns pensen que és imminent o que ja és sobre nosaltres", ha apuntat Julian Emanuel , director gerent sènior d'Evercore ISI en declaracions a CNBC.

Demà dimecres serà el torn de Tesla, mentre que dijous li tocarà, entre d'altres, el gegant de les telecomunicacions AT&T. Divendres tancaran la setmana les xifres trimestrals de Verizon, American Express i Twitter, que continua el seu litigi amb Elon Musk.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli retrocedeix després dels forts guanys de dilluns. El West Texas cau un 2%, fins als 100,46 dòlars, mentre que el cru Brent baixa un 1,83% i s'intercanvia per 104,32 dòlars.

L'euro amplia els guanys després de les últimes notícies sobre el BCE: repunta un 1% i se situa als 1,0243 dòlars. Per part seva, l'unça d'or cotitza gairebé plana (-0,08%, 1.708 dòlars).

Així mateix, el rendiment del bo nord-americà a deu anys avança fins al 2,98% i el bitcoin continua pujant: un 3,49%, fins als 22.332 dòlars.

Noticias relacionadas

contador