• Se da por descontado un recorte en el tipo de los depósitos
  • También se espera que se alarguen en el tiempo las compras de activos
  • Incluso que se amplíe el importe mensual de las compras actuales
Mario Draghi, President of the European Central Bank, ECB

Guanys per a l'IBEX a mitja sessió a l'espera de 'Súper' Mario Draghi. El president del Banc Central Europeu té una cita clau amb els inversors i ha d'anunciar noves mesures d'estímul per no defraudar les altes expectatives del mercat.

QUINES MESURES POT ANUNCIAR DRAGHI PER NO DEFRAUDAR EL MERCAT?

En aquest sentit, els experts de Bankinter afirmen que el consens estudia les següents opcions per part del BCE:

1. "Abaixar tipus. El mercat descompte una retallada d’entre -10/-15 p. b. en el tipus de dipòsit des del -0,20% i que no faci canvis en el tipus de referència, ni en el de facilitat de crèdit".

2. "Ampliar el PSPP (programa de compra d’actius) en termini (més enllà del mes de setembre de 2016), ampliar el volum (60.000 milions d’euros al mes actualment fins a 1,1 bilions d’euros) o ampliar la gamma d’actius de governs i, fins i tot, incloure’n de corporatius".

"Anunciarà nous estímuls o una combinació entre les possibles opcions o no hi haurà res d’això?", es pregunten aquests analistes. "La clau per al curt termini immediat, és a dir, avui, són les elevades expectatives posades en Draghi. Prenent com a referència el patró de reunions anteriors, sembla raonable esperar que Draghi no defraudi, encara que ‘de facto’ faci 'més o menys' compensant-lo amb el discurs que habitualment convenç al mercat", responen des de Bankinter.

SI LES BORSES CORREGEIXEN, POT SER INTERESSANT AUGMENTAR POSICIONS

Des de Link Securities, afegeixen que "els més optimistes esperen que el BCE augmenti l’import mensual de les seves compres en uns 10.000 / 15.000 milions d’euros, la qual cosa podria fer que arribés fins als 75.000 milions. La pressió dels mercats sobre el BCE en aquesta ocasió és molt gran i la seva capacitat per contentar-los creiem que està limitada per l’oposició del bàndol alemany a noves mesures ".

Segons aquests experts, "potser la dada negativa de la inflació que es va conèixer dimecres a la Zona Euro, que allunya aquesta encara més de l’objectiu de prop d’un 2% establert pel BCE, i la persistent caiguda dels costos energètics, podrien 'jugar a favor' del bàndol que lidera el president de la institució, Draghi, que sí sembla disposat a fer tot el necessari ".

En qualsevol cas, conclouen "que si el BCE es 'queda curt’ les borses de la regió corregiran. Veiem en aquesta reacció una molt bona oportunitat de prendre posicions a la borsa amb un horitzó temporal de mitjà termini.

contador