Wall Street obre la sessió d'aquest divendres amb compres, més febles al Nasdaq, després del tancament mixt de dijous i després de la mala rebuda que van tenir ahir a la nit els resultats d'Amazon, que es desploma en haver retallat la previsió de beneficis. Per part seva, Apple registra lleugeres pujades després de publicar les seves xifres.
- 198,38$
- -2,22%
A excepció dels comptes del fabricant de l'iPhone, els resultats d'Alphabet, Microsoft, Meta (ahir es va enfonsar gairebé un 25%) i la mateixa Amazon han provocat una caiguda molt important a la borsa per als gegants tecnològics, que definitivament han perdut el favor del mercat a curt termini.
D'altra banda, Elon Musk ha acomiadat els principals directius de Twitter després de tancar la compra de la xarxa social per 44.000 milions de dòlars.
LA FED ES PLANTEJA FRENAR
Tot i això, malgrat aquest enfonsament de les 'big tech', els índexs novaiorquesos s'han mantingut suportats per l'altra gran notícia de la setmana, que ha estat la filtració que la Reserva Federal (Fed) es planteja frenar el ritme del seu enduriment monetari a partir del desembre.
Això va ser suficient per estendre el ral·li alcista de curt termini durant la primera part de la setmana i segueix suportant el mercat a curt termini. En qualsevol cas, l'S&P 500 cotitza a nivells de 3.828 punts, després d'haver marcat a mitjans mes un mínim per sota dels 3.500 punts.
CITA AMB LA RESERVA FEDERAL
Per tant, de cara a la setmana que ve, la reunió monetària de la Fed de dimecres que ve s'ha convertit en la principal referència.
El mercat ja ha descomptat una nova pujada dels tipus d'interès de 75 punts bàsics, fins al 3,75%-4%, però per a les borses serà important comprovar si es confirma el missatge que la pujada de desembre serà menor, perquè el preu del diner ja es troba a nivells restrictius per al creixement.
Recordem que, aquesta mateixa setmana, el Banc del Canadà va apujar els interessos 50 punts bàsics, per sota dels 75 punts básics anticipats, cosa que va ser molt ben rebut.
LA DADA D'INFLACIÓ PCE SERÀ CLAU
Aquest divendres, una altra cita molt rellevant ha estat l'indicador d'inflació PCE, que és la mesura favorita de la Fed per mesurar les expectatives d'inflació. Al mes de setembre, s'ha mantingut al 6,2% en taxa interanual, una xifra que ha empitjorat el que havia anticipat el consens, que estimava una baixada fins al 5,8%. El PCE subjacent, que exclou els preus de l'energia i els aliments no elaborats, ha avançat fins al 5,1% des del 4,9% del mes anterior, tot i millorar lleument el 5,2% esperat pel consens.
En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,3% (87,88 dòlars) i el cru Brent cedeix un 1,2% (95,79 dòlars), mentre l'euro s'aprecia un 0,11% (0,9973 dòlars). Per part seva, el rendiment del bo americà a 10 anys repunta al 3,994%, mentre l'unça d'or cau un 1% (1.647 dòlars). A més, el bitcoin baixa un 0,8%, fins als 20.480 dòlars.