Wall Street cotitza amb compres suaus aquest divendres després dels guanys destacats de dijous després que l'índex de preus de producció (IPP) i les xifres d'atur setmanal fossin millors del que s'anticipava. Aquest divendres, l'atenció del mercat està posada en la publicació dels comptes dels grans bancs, que registren forts guanys a les seves cotitzacions, amb entitats com JP Morgan guanyant un 6% a la sessió.
- 42.840,26
- -
Al còmput setmanal, i a falta d'aquesta sessió, els índexs es dirigeixen cap a una setmana guanyadora, amb el Dow Jones pujant un 1,63%, l'S&P 500 avançant un 1,00% i el Nasdaq, un 0,65%.
"Una altra gran caiguda en la inflació dels EUA, aquesta vegada a l'IPP general del març, així com en els preus subjacents, està alimentant l'optimisme que podríem començar a veure un efecte similar filtrat en les xifres de l'IPC als propers mesos, acostant-nos així a possibles retallades de taxes", indica Michael Hewson, analista en cap de mercat a CMC Markets.
Tot i això, tot i que el mercat laboral encara es manté ajustat, els inversors han recuperat l'optimisme davant la possibilitat que la fi de les pujades dels tipus d'interès per part de la Reserva Federal (Fed) estigui a prop.
"La Fed tornarà a pujar les seves taxes d'interès de referència a la reunió del seu Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC) de començaments del mes de maig, sent el més probable que, de moment, doni per finalitzat el procés per comprovar el efecte que aquest està tenint en la inflació, en el mercat laboral i en el creixement econòmic en conjunt”, expliquen des de Link Securities.
A l'agenda econòmica, s'han donat a conèixer les vendes al detall del març, que han caigut un 1% durant el període, mentre que el consens esperava una caiguda menor, del 0,4%. Així mateix, es publicaran la confiança del consumidor i les expectatives d'inflació de la Universitat de Michigan.
TEMPORADA DE RESULTATS
El mercat també està atent aquest divendres a l'inici de la temporada de resultats, amb la publicació dels comptes dels grans bancs com ara JP Morgan, Citigroup i Wells Fargo.
Els informes de guanys han estat marcats per la crisi financera desencadenada després del col·lapse de Silicon Valley Bank (SVB) i Signature Bank, no només en termes de l'impacte de la demanda de préstecs, ja sigui en hipoteques o préstecs amb targetes de crèdit, sinó també en termes d'entrada de dipòsits.
JP Morgan ha informat d'un fort repunt del benefici net durant el primer trimestre del 2023 fins als 12.622 milions de dòlars. Segons ha comunicat el banc novaiorquès, aquesta xifra suposa augmentar els guanys en un 52% respecte al que ha aconseguit durant el mateix període de l'any anterior (8.282 milions de dòlars) gràcies a les pujades dels tipus d'interès. Els títols de l'entitat pugen més d'un 5% a Wall Street.
Wells Fargo ha augmentat els guanys un 32% durant els tres primers mesos de l'any. El benefici de la companyia radicada a San Francisco ha ascendit fins als 4.991 milions de dòlars enfront dels 3.788 milions aconseguits durant el mateix període de l'any anterior. Les accions de l'entitat avancen un 2% a la sessió de Wall Street.
ALTRES MERCATS
En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,10% (82,08 dòlars) i el Brent cedeix un 0,13% (85,98 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,15% (1,1061 dòlars), i l'unça d'or baixa un 0,35% (2.048 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,439% i el bitcoin puja un 1,18% (30.741 dòlars).