wall street finit dans le rouge les resultats et la fed inquietent

Wall Street obre la sessió de dilluns amb guanys al voltant de l'1% que estan estenen el rebot d'un divendres de fortes compres. Els índexs busquen perllongar el bon comportament de la darrera sessió de la setmana passada després d'una setmana de pèrdues liderada pel Nasdaq Composite, que va cedir un 1,57% durant els últims cinc dies.

  • 42.175,11
  • -

"És probable que els mercats segueixin sent volàtils als propers mesos i operin en funció de les esperances i els temors sobre el creixement econòmic i la inflació", ha assenyalat Mark Haefele, director d'inversions d'UBS Global Wealth Management, en una nota dirigida als seus clients i de la qual es fa ressò CNBC.

Aquesta setmana, el focus dels inversors continua sent sobre la temporada de resultats, amb Goldman Sachs, Bank of America i IBM aquest dilluns i altres grans companyies al llarg dels propers cinc dies. Així mateix, l'expectació sobre què farà la Reserva Federal (Fed) a la propera reunió segueix creixent.

FED: PUJADES DE 75 O DE 100 PUNTS?

Independentment de l'alça, el mercat ja descompta que la Reserva Federal apujarà els tipus d'interès de manera agressiva a la propera reunió del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC, per les sigles en anglès), que tindrà lloc el 27 de juliol. La qüestió serà saber com de agressiu en serà l'augment: de 75 punts bàsics o de 100 punts bàsics, la pujada més forta des del 1980.

El diari The Wall Street Journal va informar aquest diumenge que la idea del banc central és elevar els tipus d'interès de referència en un 0,75%, fins al nivell del 2,25%-2,5%. Els analistes semblen ser més optimistes de cara a una pujada de tipus més moderada del que estimaven a la setmana passada, quan la gran majoria va arribar a afirmar que hi havia un 80% de possibilitats que la Fed escometés una pujada de 100 punts bàsics.

"La dada de l'IPC per sobre del nivell psicològic del 9% pràcticament garanteix la idea que la Fed no esperarà per continuar els seus agressius increments de tipus per domar la inflació", apunta Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Per part seva, l'equip de Rabobank indica que, després de l'alça del Banc del Canadà, que "va sorprendre el mercat amb una pujada de 100 punts bàsics, quan abans de l'anunci només s'havien previst 75 punts bàsics", la seva previsió és que la Fed pugi els tipus un 1% a finals de juliol. “Ens sembla que seria una sorpresa que la Fed no pugés els tipus a 100 punts bàsics al juliol (75 punts bàsics no són el missatge adequat)”, expliquen des del banc neerlandès.

"La credibilitat de la Fed serà posada a prova als propers mesos amb la publicació dels resultats corporatius i les xifres d'inflació", apunta Andy Sparks, cap de recerca de gestió de carteres de MSCI, en declaracions a CNBC. I és que Sparks creu que la Fed corre el risc de “sobrepassar-se” en els seus intents de reduir la inflació, cosa que podria “empènyer l'economia, que ja ha mostrat signes de debilitat, cap a una recessió a gran escala”.

Durant els darrers dies, importants banquers com Raphael Bostic, president de la Fed d'Atlanta, o Loretta Mester, la seva homònima de la Fed de Cleveland, no van descartar augments més agressius del previst. L'últim en pronunciar-se va ser el governador Christopher Waller, que va afirmar estar disposat a considerar un augment dels tipus d'interès “major” a la reunió següent.

RESULTATS EMPRESARIALS

Setmana atrafegada a l'àmbit de les empreses nord-americanes. Aquest dilluns han donat a conèixer els seus resultats trimestrals els bancs Goldman Sachs i Bank of America (BofA), i properament ho farà la tecnològica IBM. El primer ha destrossat les expectatives del consens quant a ingressos i beneficis per acció, encara que el resultat net ha caigut gairebé a la meitat, si es compara amb el mateix període del 2021. Per la seva banda, les xifres de BofA han caigut per sota del que esperava el mercat i el seu benefici s'ha retallat en 3.000 milions de dòlars respecte a fa un any.

D'altra banda, caldrà esperar dimecres per conèixer les xifres de Tesla després del gran primer trimestre i de l'aerolínia United Airlines. Dijous faran el mateix Snap, Domino's Pizza, Freeport, Snap i el gegant de les telecomunicacions AT&T, mentre que divendres donaran carpetada a la setmana els resultats trimestrals d'American Express, Verizon i Twitter, que recentment ha anunciat que portarà Elon Musk als tribunals després de trencar l'acord per adquirir la companyia per 44.000 milions de dòlars.

La setmana passada es van conèixer els resultats dels bancs Citigroup, Wells Fargo, JP Morgan i Morgan Stanley, així com de la gestora BlackRock.

ANÀLISI TÈCNICA

Per anàlisi tècnica, tot sembla indicar-nos que podríem estar davant d'una recuperació del Dow Jones. Segons César Nuez, analista de Bolsamanía, "el selectiu nord-americà vol confirmar l'inici d'un rebot, si bé, per això hauríem d'esperar un tancament per sobre dels 31.885 punts".

“Quan confirmi la superació d'aquests preus, podríem acabar veient una extensió dels guanys fins als 33.272 punts, nivells on es troba la mitjana de 200 sessions”, assenyala, tot i que destaca que el seu aspecte tècnic a mitjà i llarg termini és “ clarament baixista”.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas rebota un 2,33% (99,87 dòlars), mentres que el cru Brent recupera el nivell dels 100 dòlars (+2,52%, 103,71).

L'unça d'or avança un 0,76% (1.716 dòlars), mentre que l'euro es pren un respir i repunta un 0,35% fins als 1,0122 dòlars.

Per part seva, el rendiment del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 2,94% i el bitcoin rebota amb molta força, a prop del 6% (22.251 dòlars).

Noticias relacionadas

contador