des traders travaillent a la bourse de wall street 20230520133815

Wall Street cotitza amb guanys aquest divendres després de les pèrdues de dijous, que van portar el Dow Jones a posar fi a la seva ratxa guanyadora més llarga des del 1987 en acumular tretze sessions consecutives en verd. Durant aquesta jornada, els inversors estan molt atents a la publicació del deflactor de consum PCE, la mesura d'inflació preferida de la Reserva Federal (Fed).

  • 43.239,05
  • -

Al còmput setmanal, i a falta de la sessió actual, els índexs novaiorquesos es dirigeixen cap a un comportament positiu, amb el Dow Jones avançant un 0,16% i el Nasdaq, un 0,12%, mentre que l'S&P 500 es queda més endarrerit i es manté pla 0,02%.

"Una bateria de bones dades macroeconòmiques -PIB del segons trimestre del 2023; comandes de béns duradors de juny i atur setmanal- va provocar un gir brusc dels preus dels bons, amb el consegüent repunt dels seus rendiments, la revaloració del dòlar i que les borses es giressin a la baixa, tancant els seus principals índexs en negatiu, molt a prop dels nivells més baixos de la sessió", expliquen els experts de Link Securities.

DEFLACTOR PCE

Després d'una setmana marcada per la decisió de la Reserva Federal (Fed) de pujar els tipus d'interès 25 punts bàsics, fins a la forquilla del 5,25%-5,5%, i després que el president de l'organisme, Jerome Powell, deixés la porta oberta a totes les opcions de cara a la reunió del setembre, al·ludint a les dades entrants per prendre una decisió, aquest divendres el mercat està molt atent al deflactor de consum PCE.

L'índex general ha caigut al juny fins al 3% en taxa interanual, després de tancar el maig al 3,8%, segons les dades publicades per l'Oficina d'Estadístiques Laborals del Departament de Comerç nord-americà. Pel que fa a la inflació subjacent, ha baixat fins al 4,1%, cinc dècimes inferior al registrat del mes anterior.

A l'agenda econòmica també destaca la publicació de les expectatives d'inflació dels consumidors dels EUA que elabora la Universitat de Michigan al sondeig sobre la confiança del consumidor.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,26% (79,88 dòlars) i el Brent cedeix un 0,33% (83,96 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,10% (1,0965 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,14% (1.948 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,995% i el bitcoin guanya un 0,03% (29.216 dòlars).

Noticias relacionadas

contador