dl wall street wall st new york city new york stock exchange nyse dow jones nasdaq street sign nyc united states usa america pb
Sharecast / Alessandro D Andrea via Pixabay

Wall Street cotitza amb guanys dijous després de les vendes moderades de dimecres, després de conèixer la moderació del deflactor PCE, la mesura d'inflació preferida de la Reserva Federal (Fed).

  • 42.025,19
  • -

"Les dades econòmiques dels EUA van mantenir els inversors cautelosos aquest dimecres, ja que la darrera onada va mostrar que el creixement econòmic del país va ser realment sòlid, amb un 3,2% per al quart trimestre, però va ser lleugerament inferior al 3,3% previst pels analistes, la despesa dels consumidors es va mantenir forta mentre que els indicadors de preus van ser més alts del que s'esperava. Això és exactament el contrari del que els alcistes volien veure", indica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Per als experts de Link Securities, la sessió de dimecres a Wall Street va ser de transició, "amb els inversors aprofitant les recents alces en sectors com el dels serveis de comunicació i el tecnològic, per fer alguns beneficis, a l'espera que aquest dijous el Departament de Comerç publiqui la lectura del gener de l'índex de preus del consum personal, el PCE, que és la variable de preus més seguida per la Reserva Federal (Fed)”.

A nivell mensual, i a falta de la sessió d'avui, els índexs novaiorquesos van camí d'acabar el febrer amb guanys, on el Dow Jones acumula una pujada del 2,1%, mentre que l'S&P 500 avança un 4,6% i el Nasdaq un 5,1%. Els tres índexs cotitzen molt a prop dels màxims històrics.

ATENTS AL PCE, LA MESURA D'INFLACIÓ PREFERIDA DE LA FED

Des de la Reserva Federal (Fed) han deixat clar que no tenen pressa per abaixar els tipus d'interès i han advocat per la "cautela" i la paciència en un entorn marcat per una inflació superior a l'objectiu del 2%.

Això ha portat el mercat a recalibrar les seves expectatives sobre les retallades i ara preveu, amb un 53% de probabilitat, que la flexibilització monetària comenci al juny. Així mateix, descompta baixades de 75 punts bàsics per part del banc central aquest any, igualant el que els membres de l'organisme van traçar al seu últim diagrama de punts al desembre.

En aquest sentit, el deflactor PCE de gener que s'ha conegut en aquesta jornada serà clau per al full de ruta de la Fed. Les dades s'han situat en línia amb el que esperava el consens, reflectint una moderació de la taxa general fins al 2,4% des del 2,6% del mes anterior, mentre que per a la variable subjacent estima un lleuger descens fins al 2,8% des del 2,9%.

"La Reserva Federal està centrada en la direcció de la inflació, i encara creiem que hi ha bones possibilitats que la inflació PCE bàsica caigui al 2,5% al març, cosa que deixaria la porta oberta a una retallada de tipus al maig", valoren a Oxford Economics.

Així mateix, expliquen que des de la Fed han assenyalat que no necessiten millors notícies sobre la inflació per reduir les taxes, només bones notícies contínues. "Amb la tendència de la inflació encara a la baixa, encara estan sobre la taula retallades graduals de les taxes aquest any", afegeixen.

L'agenda d'aquest dijous també inclou les dades d'atur setmanal, que han augmentat fins a les 215.000 des de les 202.000 anteriors, mentre que divendres serà el torn del PMI i l'ISM manufacturers.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, Salesforce puja un 0,30%, després de caure més en un 2% al 'premarket', després d'oferir una feble perspectiva d'ingressos per al 2024.

Així mateix, la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) dels EUA ha iniciat una investigació per aclarir si els inversors d'OpenAI van ser enganyats quan la junta directiva de l'empresa emergent va destituir temporalment Sam Altman l'any passat per suposada falta de franquesa,

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,11% (78,45 dòlars) i el Brent cedeix un 0,22% (83,50 dòlars). Per part seva, l'euro cotitza pla (1,0838 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,18% (2.039 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora al 4,307% i el bitcoin puja un 4,30% (62.885 dòlars).

contador