dl nyse new york stock exchange new york city nyc wall street wall st nasdaq markets trading finance unsplash
Sharecast / David Vives via Unsplash

Wall Street cotitza amb guanys aquest dijous després del signe mixt de dimecres, amb compres per al Dow Jones que li van permetre finalitzar la tretzena sessió consecutiva en verd, en el que suposa la seva ratxa guanyadora més llarga des del 1987. Durant aquesta jornada els inversors descompten la pujada de tipus de la Fed, així com els resultats de Meta. A més a més, de les dades d'atur setmanal i el PIB avançat del segon trimestre.

  • 18.421,31
  • -2,69%

La Reserva Federal (Fed) va complir el guió i va decidir apujar els tipus d'interès en 25 punts bàsics (pb), fins a la forquilla compresa entre el 5,25% i el 5,5%, el nivell més alt en 22 anys.

Tot i això, el banc central nord-americà no ha tancat la porta a noves pujades i, al seu comunicat, ha parlat d'una possible "reafirmació addicional de la política que pot ser apropiada per tornar la inflació al 2%".

En aquest sentit, el president de l'organisme, Jerome Powell, va reiterar en roda de premsa que encara no havia pres "cap decisió sobre futures reunions", tot i que es va mostrar ambigu sobre la necessitat de possibles nous augments en els tipus, assegurant que tot dependrà de l'evolució de les dades.

"Powell va mantenir el 'mantra' que la Fed seguirà a partir d'ara actuant en funció de les dades que es vagin publicant", indiquen els experts de Link Securities.

El president de la Fed “va puntualitzar que podrien tant tornar a pujar les seves taxes al setembre, si la inflació no acompanya, com mantenir-los a aquest nivell, de si fer-ho. El que sí que va deixar clar és que la Fed mantindrà les seves polítiques restrictives fins que estigui segura que la inflació està baixant de manera sostenible i es dirigeix cap al seu objectiu del 2%”, afegeixen.

META SUPERA PREVISIONS

La temporada de resultats del segon trimestre continua avançat i aquest dimecres, després del tancament del mercat, va ser el torn de Meta.

La matriu de Facebook, WhatsApp i Instagram ha obtingut un benefici net de 7.788 milions de dòlars, xifra que suposa un 16% més que durant el mateix període de fa un any. Els guanys per acció han millorat un 21%, fins als 2,98 dòlars, per sobre dels 2,91 dòlars anticipats pel consens. Les accions de la companyia pugen més d'un 8% a la sessió de Wall Street.

Així mateix, els usuaris actius diaris de Facebook han pujat un 5% al darrer any, fins als 2.060 milions, cosa que permet a la companyia superar les expectatives del mercat, fixades en 2.040 milions d'usuaris.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A l'escena econòmica, aquest dijous s'han publicat les peticions setmanals de desocupació, que han caigut per sota del que s'esperava, fins a les 221.000.

A més, s'ha donat a conèixer la primera lectura del PIB del segon trimestre, que ha mostrat una acceleració fins al 2,4%, des del 2% registrat durant els tres mesos anteriors, mentre que el consens esperava una desacceleració fins a l'1,8%.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,17% (79,70 dòlars) i el Brent guanya un 0,96% (83,72 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,41% (1,1128 dòlars), i l'unça d'or avança un 0,30% (1.975 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora fins al 3,873% i el bitcoin escala un 0,66% (29.553 dòlars).

Noticias relacionadas

contador