ep las transacciones de los turistas asiaticos en alipay durante el ano nuevo chino aumentaron un 66
ALIPAY

Guanys generalitzats a les borses d'Àsia aquest dijous. El Kospi de Corea del Sud repunta un 1%, seguit del Nikkei japonès, l'ASX australià, el Hang Seng de Hong Kong. En negatiu, el Shanghai Composite registra pèrdues moderades.

  • 39.667,07
  • 1,26%

A l'Índia, la borsa també cotitza en positiu, després que l'Aliança Democràtica Nacional, encapçalada pel partit del primer ministre Narendra Modi, acordés formar govern.

Els inversors s'han vist animats pels bancs centrals, que han començat a baixar els tipus d'interès per impulsar el creixement econòmic, en observar que la inflació es desaccelera a les principals economies.

Aquest dimecres, el Banc del Canadà (BoC) va retallar els tipus d'interès en 25 punts bàsics, fins al 4,75%, per la "continua evidència que la inflació subjacent està disminuint". A més, l'organisme va anticipar més baixades, ja que el seu Consell de Govern va afirmar que "la política monetària ja no ha de ser tan restrictiva".

I per aquest dijous, el mercat ha descomptat que el Banc Central Europeu també retalli els interessos en 25 punts bàsics, encara que en aquest cas els experts consideren que no serà tan explícit a l'hora d'anticipar més rebaixes, i reiterarà que prendrà les decisions reunió a reunió.

En qualsevol cas, aquests moviments són considerats positius, ja que les baixades de tipus no es produeixen en un escenari de recessió sinó de recuperació econòmica.

ALTRES MERCATS

Als Estats Units, l'S&P 500 i el Nasdaq van marcar nous rècords, impulsats per les fortes pujades d'Nvidia, que també va tancar a màxims històrics i supera els 3 bilions de dòlars en capitalització borsària.

Per part seva, el petroli Brent puja un 0,4% (78,72 dòlars), l'euro s'aprecia un 0,13% (1,0883 v), i l'unça d'or suma un 0,4% (2.386 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 4,29% i el bitcoin cau un 0,4% (70.840 dòlars).

Noticias relacionadas

contador