israel soldats

Guanys a les borses d'Àsia aquest dimarts, després del tancament alcista a Wall Street, davant l'absència d'una escalada bèl·lica al conflicte de l'Orient Mitjà.

  • 40.912,37
  • 0,00%

L'índex Kospi de Corea del Sud puja més de l'1% i lidera les compres, seguit pel Nikkei japonès, el Hang Seng de Hong Kong, l'ASX australià i el Shanghai Composite xinès.

BIDEN I PUTIN ES MOUEN

L'última hora és que el president americà, Joe Biden, ha confirmat que viatjarà dimecres a Israel per reunir-se amb el primer ministre, Benjamí Netanyahu, mentre el president de Rússia, Vladimir Putin, es reuneix aquest dimarts a Pequín amb el seu homòleg xinès, Xi Jinping.

L'objectiu de Biden és convèncer Israel perquè permeti un corredor humanitari a la franja de Gaza i evitar que la resposta a l'atac terrorista de Hamàs provoqui una guerra regional que involucri Hezbol·là al Líban o fins i tot l'Iran.

Per part seva, Putin vol reforçar encara més la seva relació amb la Xina i coordinar els propers passos a seguir a l'esfera internacional. Cal recordar que tant Rússia com la Xina són aliats estratègics de l'Iran i Síria, els dos països que poden inflamar més el conflicte a l'Orient Mitjà, per la qual cosa la seva postura sens dubte condicionarà la situació.

S'ACABA EL TERMINI PER A COUNTRY GARDEN

En altres notícies destacades, el gegant immobiliari Country Garden s'enfronta aquest dimarts al venciment d'un cupó de 15 milions de dòlars, ja que finalitza el període de gràcia de 30 dies. Es preveu que la companyia no pugui efectuar el pagament, cosa que tindria conseqüències sobre tot el seu deute.

A Austràlia, les actes de la darrera reunió del Banc de la Reserva Federal d'Austràlia han mostrat que el banc central va mantenir els tipus d'interès, però que alhora els seus membres no van descartar tornar a pujar els interessos si la inflació donava símptomes de tornar a repuntar.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el preu del petroli cotitza mixt. El barril tipus West Texas baixa un 0,1% (86,55 dòlars) i el cru Brent avança un 0,1% (89,71 dòlars), mentre l'euro es deprecia un 0,2% (1,0536 dòlars)

Finalment, l'unça d'or cau un 0,2% (1.930 dòlars), la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 4,76%, i el bitcoin cau un 1,2% (28.166 dòlars).

Noticias relacionadas

contador