ep celebracion en seul durante el pasado 21 de mayo
-/YNA/dpa

Guanys generalitzats a les borses d'Àsia aquest divendres, excepte per al Nikkei al Japó, que ha cedit un 1%. El Shanghai Composite xinès, el Hang Seng de Hong Kong, el Kospi sud-coreà i l'ASX australià han finalitzat la setmana amb pujades, situant-se a màxims dels darrers set mesos.

  • 39.894,54
  • -0,96%

Els mercats asiàtics han seguit l'estela alcista de Wall Street, que aquest dijous va tancar amb pujades després de conèixer una dada d'inflació als Estats Units que va mostrar una nova moderació dels preus en l'economia més gran del món, en línia amb els pronòstics.

A la Xina s'ha conegut la balança comercial del mes de desembre. Les exportacions van caure un 9,9%, la pitjor dada des del febrer del 2020, encara que lleugerament millor que la caiguda esperada del 10%. Per part seva, les importacions van baixar un 7,5%, tot i que s'esperava un descens del 9,8%.

A més, ha estat notícia la decisió de Corea del Sud. El banc central ha elevat tipus en 25 punts bàsics i, a més, no ha anticipat noves pujades dels interessos en el futur, cosa que indica una pausa o el final del procés d'enduriment monetari.

Per part seva, el mercat japonès s'ha vist llastat per la fortalesa del ien. La divisa japonesa ha marcat màxims de set setmanes i els rendiments dels bons han superat els objectius del Banc del Japó, ja que els inversors posen en dubte que l'organisme monetari posi fi a la política monetària acomodatícia.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,1% (78,29 dòlars) i el Brent cedeix un 0,2% (83,83 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,02% (1,0842 dòlars) i l'unça d'or cedeix un 0,04% (1.899 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 3,45% i el bitcoin cedeix un 0,6% (18.844 dòlars).

Noticias relacionadas

contador