wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Els analistes de Goldman Sachs han retallat la previsió de creixement per als EUA el 2022 davant la perspectiva que el pla de despesa social que promou l'Administració Biden no sigui aprovat en el format actual.

El senador demòcrata, Robert Manchin, va dir ahir que s'oposaria al pla, denominat 'Build Back Better' (BBB), cosa que a la pràctica suposa que no serà aprovat al Senat, ja que el seu vot és necessari per tirar endavant el projecte de llei.

Per això, Goldman Sachs ha rebaixat fins al 2% des del 3% la previsió de PIB per al primer trimestre, fins al 3% des del 3,5%, l'estimació per al segon i al 2,75% des del 3% per al segon.

"Ja havíem esperat un impuls fiscal negatiu per al 2022, a causa del final del suport legislatiu contra la Covid promulgat el 2020 i el 2021. I sense l'aprovació del pla BBB, aquest impuls fiscal serà una mica més negatiu del que esperàvem", han explicat els analistes del banc nord-americà.

Tot i això, Goldman ha afegit que "si bé el pla BBB en la seva forma actual sembla poc probable, encara hi ha una bona possibilitat que el Congrés promulgui un pla molt més petit de propostes fiscals relacionades amb els incentius de fabricació i els problemes de la cadena de subministrament".

També anticipa que segueix oberta l'extensió de les exempcions fiscals per fills, encara que "les probabilitats que això passi són menors ara".

Noticias relacionadas

contador