china covid portada

Les borses xineses podrien pujar un 20% després de l'aixecament de les restriccions de la Covid-19 al país, segons afirmen els analistes de Goldman Sachs a la regió, dirigits per Kinger Lau, en una nota d'anàlisi.

"La reobertura de la Xina podria ser un dels catalitzadors alcistes més visibles, esperats i potents per al mercat", assenyala Goldman. Tot i això, els economistes del banc també adverteixen que el mercat podria caure un 15% des dels nivells actuals si la reobertura es retarda o no es produeix.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha tornat a pujar aquest dilluns amb força (+2,69%) en part animat per la possibilitat que la Xina vagi eliminant les restriccions pe la Covid. Això, malgrat que el Ministeri de Relacions Exteriors xinès va dir divendres passat que les polítiques sobre la Covid són "consistents i clares" i va declarar no estar al corrent de les informacions que apunten que s'estigui preparant per posar fi a determinades mesures restrictives.

Els experts de Goldman assenyalen, però, que l'augment dels vols i l'adopció creixent d'una nova vacuna inhalable desenvolupada per CanSino Biologics són notícies encoratjadores. Aquests economistes continuen pensant que Pequín podria iniciar la reobertura durant el segon trimestre del proper any.

Noticias relacionadas

contador