• El Nikkei 225 de Japón cae cerca de un 0,60%, tras una caída en las exportaciones del 10,1%
  • Se presentan datos manufactureros y de servicios de Alemania, Francia, Zona Euro y EEUU
bolsa madrid ibex

Les borses europees han experimentat un gir brusc i cotitzen en positiu després d'invertir pèrdues inicials de més de l'1%. A Àsia, els mercats no tenen una direcció clara. A més, les males dades d'exportació del Japó i el retrocés durant la setmana anterior en els preus del petroli fan que possiblement s'iniciï la setmana sense una direcció clara. L'IBEX puja prop d'un 0,5%.

  • 11.925,20
  • 0,17%

Sembla que els mercats europeus seguiran els seus homòlegs asiàtics en aquesta sessió d'inici de setmana, on els mercats han tancat amb signe mixt. El Nikkei 225 del Japó cau prop d'un 0,60%, mentre que l’encreuament dòlar-ien puja a xifres properes als 110 iens per dòlar, després de les febles dades comercials que han mostrat una caiguda del 10,1% de les exportacions durant el mes d'abril, en relació amb el mateix període de l'any anterior.


El governador del Banc del Japó, Haruhiko Kuroda, ha declarat a CNBC aquest cap de setmana que té "suficient munició" per aconseguir l'objectiu d'inflació del 2%, després de les crítiques rebudes en relació amb el fet que els tipus d'interès negatius no han complert amb els objectius.


Els preus del petroli també han caigut durant la sessió asiàtica, afectats per la fortalesa del dòlar i els signes que el subministrament global de cru es manté malgrat les interrupcions no planificades, segons informa Reuters. En un senyal més de l'abundant oferta, el nombre de plataformes operades per perforadores nord-americanes es va mantenir estable durant la setmana passada per primera vegada aquest any.


En altres notícies, el nou primer ministre de Turquia ha dit que la Unió Europea (UE) ha d'acabar amb la confusió que regna en les polítiques migratòries i el paper que hi juga Turquia, ja que és un dels països que es podrien unir a la UE en el futur.


En l’àmbit macroeconòmic, a més de les dades comercials del Japó, es presenten dades manufactureres i de serveis d'Alemanya, França, Zona Euro i els EUA. Quant als resultats empresarials no hi ha cap dada rellevant durant la jornada del dilluns.


PERFIL TÈCNIC DE L'IBEX


Segons César Nuez, analista tècnic de Bolsamania, "La resistència clau del curt termini es troba en els 8.839 punts". Incideix en el moviment lateral que el selectiu espanyol està realitzant durant les dues últimes setmanes i assenyala que "Un tancament per sobre de la resistència dels 8.839 punts ens faria pensar en la continuació de les pujades fins al nivell dels 9.360 punts, màxims d'abril".

contador