- En castellano:Wall Street cierra con ganancias tras otro dato de inflación por debajo de lo esperado
Wall Street obre aquest dimarts amb sòlids guanys després del tancament baixista de dilluns i després de conèixer diverses referències econòmiques i empresarials destacades.
- 43.910,98
- -
Aquest dimarts s'ha publicat l'Índex de Preus de Producció als Estats Units (PPI), que ha mostrat que el comportament dels preus s'està relaxant després de la bona dada d'inflació general coneguda la setmana passada.
Els preus de producció als Estats Units han pujat menys del previst a l'octubre. En taxa interanual s'han situat al 8% enfront del 8,4% del mes anterior i millorant la dada anticipada pel consens (8,3%). En taxa mensual, el PPI s'ha mantingut al 0,2%, una xifra que també ha estat millor al 0,5% esperada pel mercat.
A més, Home Depot i Walmart, dues de les empreses al detall més importants als EUA i que són considerades baròmetres del comportament del consumidor, en són protagonistes perquè han publicat els resultats.
Walmart, la cadena nord-americana més gran de supermercats, puja amb força a Wall Street després de superar els pronòstics amb els seus comptes, elevar la seva estimació anual de beneficis i anunciar un programa de recompra de 20.000 milions de dòlars.
En el cas de Home Depot, la cadena de bricolatge més gran del país ha superat els pronòstics amb les seves xifres, però el mercat ha considerat insuficient que hagi reiterat la seva guia de resultats per al 2022.
HA ACABAT EL MERCAT BAIXISTA?
Les últimes alces a Wall Street suposen la fi del mercat baixista o només es tracta d'un rebot puntual de les borses? Torna la pregunta recurrent 'del milió' i la resposta de Berenberg és contundent: això és només un ral·li i els inversors han d'extremar la prudència.
En previsió d'una probable recessió a totes les economies occidentals el 2023, amb vents en contra actualment des d'una perspectiva tècnica, i amb "molts" senyals macroeconòmics i fonamentals que suggereixen que és "massa aviat per tornar-se alcista", des de la companyia alemanya pensen que "encara es tracta d'un ral·li de mercat baixista" i que els inversors haurien d'escollir "esfumar-se" en lloc de "perseguir-ho".
Per la seva banda, Luca Paolini, estrateg en cap de Pictet AM, assenyala que “esperem que l'S&P 500 se situï als 3.500 punts per a finals d'any (actualment 3.900) i que possiblement caigui al voltant de 3.000 per a principis de 2023. Per estar més positius en renda variable, necessitem que les previsions de beneficis empresarials s'estabilitzin, una corba de rendibilitat a venciment del deute de l'Estat més pronunciat i les millors valoracions relatives de la renda variable en sectors cíclics".
DEBILITAT A LA XINA
En aquest sentit, malgrat que les borses xineses han pujat amb força per l'esperança de menors restriccions contra la Covid-19, la feblesa econòmica és palesa. El PIB del Japó va caure un 0,3% al tercer trimestre en termes trimestrals, mentre que en termes anuals va baixar un 1,2%. El consens n'esperava una pujada trimestral del 0,3% i un avanç anualitzat de l'1,1%.
A la Xina, l'economia ha perdut força clarament per les restriccions contra la Covid-19. La producció industrial de l'octubre va avançar a un ritme del 5%, per sota del 5,2% esperat, mentre que les vendes al detall del mateix mes van baixar de manera inesperada un 0,5% quan les previsions apuntaven a pujades de l'1%.
En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,89% (85,07 dòlars); i el Brent, de referència a Europa, cedeix un 0,87% (92,44 dòlars). L'euro s'aprecia un 0,79% (1,0405 dòlars) i l'or avança un 0,1% (1.778 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,82% i el bitcoin rebota un 3,9% (16.898 dòlars), mentre continua cuejant el col·lapse de l'operador de criptomonedes FTX.