Nikkei
38.981,75
  • 70,56
  • 0,18%

Les places asiàtiques han tancat la jornada de dilluns amb pujades destacades després que el president nord-americà, Donald Trump, hagi anunciat que no aplicarà els aranzels sobre els productes mexicans, previstos per aquest dilluns. A més, s'han produït reunions entre representants xinesos i nord-americans en el marc del G-20 i sembla que aquestes han estat fructíferes.

El Shenzhen ha pujat un 1,47% mentre que el Shanghai Composite ha sumat un 0,98% amunt. A Hong Kong, el Hang Seng ha pujat un 2,03%.

Les dades comercials oficials de la Xina de maig van mostrar que les exportacions del país van superar les previsions i les importacions no van assolir les expectatives, cosa que li va deixar un superàvit comercial total de 41.650 milions de dòlars per al mes.

Les exportacions de maig a la Xina van pujar un 1,1% en comparació amb l'any anterior, enfront de les expectatives d'una caiguda del 3,8% dels analistes consultats per Reuters. Les importacions, que també s'esperava que caiguessin un 3,8%, van retrocedir un 8,5%.

El iuan xinès ha aconseguit el seu punt més baix el 2019 després de la publicació de les dades.

El Nikkei 225 japonès ha pujat un 1,03%, mentre que l'índex Topix s'ha revalorat un 1,19%. Les dades del dilluns han mostrat que l'economia del Japó va créixer a una taxa anualitzada lleugerament superior a l'estimada inicialment: 2,2% durant el període de gener a març, en comparació amb el pronòstic mitjà dels economistes d'un 2,1% de creixement.

Noticias relacionadas

contador