dl sydney australia new south wales opera house city habour skyline pb
Sharecast / Simon via Pixabay
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Les borses asiàtiques han tancat aquest dimarts la primera sessió del mes de novembre amb fortes alces. Ho han fet recolzades en el sentiment que ha provocat la pujada de tipus d'interès que ha emprès el Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA), que ha elevat el preu dels diners en 25 punts bàsics, per segona vegada consecutiva, tal com s'esperava. Així situa l'objectiu del tipus d'interès al comptat al 2,85%.

Com diu Michael Hewson, analista en cap de mercats de CMC Markets UK, “l'augment de les pressions sobre els preus ja està provocant una important reavaluació de les perspectives econòmiques, sobretot pel que fa a la resistència del consumidor a mesura que ens acostem als mesos d'hivern, i els bancs centrals han de mantenir la línia entre la pujada dels tipus per contenir el risc d'inflació, sense colpejar la demanda a l'altra banda de l'equació”.

De fet, comenta que "aquest és un problema que ja ha començat a preocupar entitats com el Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA), que va apujar els tipus d'interès en 25 punts bàsics al mes passat, menys del previst, i que ha fet el mateix aquest dimarts, pujant 25 punts bàsics en contra d'una postura més agressiva a causa de la preocupació per la fragilitat del mercat immobiliari australià”. Es tracta d'un enfocament més modest que també ha adoptat el Banc del Canadà, que la setmana passada només va pujar 50 punts bàsics, en lloc dels 75 esperats, els tipus d'interès.

Aquesta setmana els bancs centrals continuen sent els grans protagonistes, i és que aquest dimarts arrenca la reunió de dos dies de la Reserva Federal nord-americana (Fed), el resultat de la qual es coneixerà aquest dimecres. S'espera que torni a elevar el preu dels diners en 75 punts bàsics més i que confirmi si anirà frenant l'enduriment de la política monetària, ja sigui pausant les pujades o reduint la seva mida durant els propers mesos. També s'espera el mateix del Banc d'Anglaterra (BoE, per les sigles en anglès), que es reuneix dijous.

L'S&P/ASX 200 australià ha tancat amb pujades de l'1,65% fins als 6.976,90 punts, mantenint així l'avenç que ha començat en conèixer l'anunci del banc central. Tot i això, han estat les accions de Hong Kong les que han liderat els guanys durant la sessió d'Àsia-Pacífic.

I és que després de concloure el mes d'octubre amb una pèrdua de més del 14%, rondant els nivells més baixos que ha vist des de l'abril del 2009, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat durant la primera sessió de novembre més d'un 6%, mentre que el Hang Seng Tech ha repuntat un 8,6%.

Per la seva banda, el Shanghai Composite de la Xina continental ha guanyat un 2,62%, fins als 2.969,20 punts, i el Shenzhen Component ha sumat un 3,24%, fins als 10.734,25 punts després que el PMI manufacturer Caixin del país se situés en 49,2, lleugerament millor del que s'esperava.

El Nikkei 225 del Japó ha pujat un 0,33% fins als 27.678,92 punts, mentre que el Topix ha avançat un 0,47% fins als 1.938,50 punts. El Kospi de Corea del Sud també ha acabat en verd, amb un repunt de l'1,81% fins als 2.335,22 punts. L'índex més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic de l'MCSI, fora del Japó, ha guanyat un 2,74%.

Noticias relacionadas

contador