dl japan tokyo akihabara pedestrioans crossing shopping commuters general scene pb
Sharecast / DLKR via Pixabay
37.723,91
  • 568,58
  • 1,53%

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat aquest dimecres amb fortes pèrdues. El vermell s'ha instal·lat als mercats i els inversors s'han deixat portar pels dubtes en haver crescut la incertesa sobre les perspectives econòmiques mundials. I és que Fitch ha rebaixat la qualificació creditícia que atorga al deute dels Estats Units des d''AAA' a 'AA+'.

El Nikkei 225 japonès ha caigut un 2,3% i ha tancat als 32.707,69 punts. Es tracta del seu descens més gran des del començament d'any. Per part seva, el Topix també ha baixat un 1,52% i ha acabat la jornada instal·lat als 2.301,76 punts.

Aquest dimecres el Banc del Japó ha rebutjat les especulacions que el recent ajustament de la política monetària marqui l'inici d'un cicle d'enduriment. En concret, el vicegovernador, Shinichi Ichida, ha reiterat que el llindar flexible de tolerància del banc central sobre els rendiments dels bons a llarg termini no és res més que una modificació necessària per mantenir la seva posició de política monetària ultraexpansiva.

"La decisió del BoJ de dur a terme el control de la corba de rendiments amb més flexibilitat té com a objectiu continuar pacientment amb la relaxació monetària alhora que respon àgilment als riscos tant a l'alça com a la baixa en un context d'incertesa extremadament alta per a l'activitat econòmica i els preus al país i a l'estranger”, ha dit Ichida en un discurs públic. "Diré que no tenim previst abandonar la relaxació monetària", ha afegit.

Per part seva, el Hang Seng de Hong Kong ha baixat un 2,34%. I els mercats de la Xina continental s'han situat en terreny negatiu: el Shanghai Composite s'ha deixat un 0,91% i el Shenzhen Component, un 0,49%.

El Kospi sud-coreà ha perdut un 1,9%, fins als 2.616,47 punts, trencant una ratxa de quatre dies de guanys, i el Kosdaq també ha baixat un 3,18%, fins als 909,76 punts. El juliol, la taxa d'inflació del país es va situar al 2,3%, el nivell més baix en 25 mesos i per sota del 2,4% pronosticat pel consens.

Per la seva banda, l'índex australià S&P/ASX 200 ha perdut un 1,29% per tancar als 7.354,7 punts, un dia després que el Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA) mantingués el tipus d'interès de referència al 4,1%.

Noticias relacionadas

contador