• Fuertes caídas también en China, con descensos superiores al 1%
China_Bolsas

Fortes caigudes també aquesta matinada ales borses asiàtiques, que s'han vist arrossegades per la decepció generalitzada que han suposat les mesures 'insuficients' del Banc Central Europeu (BCE) i també per aquesta reafirmació de Janet Yellen, que sembla que, sí o sí, pujarà els tipus en uns dies.

Descensos al Nikkei del 2,19% i caigudes al Hang Seng del 1,04% i al Xangai del 1,67%. "Avís de retirada a les borses asiàtiques, seguint la marxa de les americanes i europees ahir després del desplom provocar per les decisions del BCE", assenyala Ramón Morell, expert d’ETX Capital.

I és que, Mario Draghi va anunciar aquest dijous una retallada en els tipus de facilitat de dipòsit de 10 punts bàsics, fins al -0,3%, i també una extensió del programa d’estímuls fins al març de 2017. No obstant això, es va mantenir sense canvis la quantitat destinada al mes a la compra d’actius, situada actualment en 60.000 milions i per a la qual s’especulava amb un increment d’entre 10.000 i 20.000 milions.

Aquest divendres, gir cap als EUA perquè, encara que Janet Yellen sembli que té molt clar que pensa pujar els tipus en uns dies (així ho va tornar a reiterar ahir a la nit), la dada d’ocupació de novembre serà un element més que caldrà considerar i tenir molt en compte.

contador