Kurod BoJ

L'índex Nikkei japonès ha tancat aquest dimarts la jornada amb fortes caigudes del 2,46%, fins als 26.568 punts, després del moviment inesperat del Banc del Japó (BoJ), que ha ampliat la banda de fluctuació dels rendiments dels bons a 10 anys.

  • 38.925,63
  • 2,79%

El BoJ permetrà ara que la rendibilitat dels bons japonesos a 10 anys pugi fins al 0,5%, enfront del límit superior anterior del 0,25%. L'anunci ha provocat un repunt ràpid del rendiment d'aquest actiu fins a nivells del 0,413%.

A més, el ien ha repuntat de manera notable enfront del dòlar i l'encreuament dòlar/Ien s'ha situat per sota de 133, amb una caiguda diària superior al 3%.

Segons l'organisme, l'augment de la volatilitat als mercats internacionals ha provocat "un deteriorament" al mercat japonès de deute, cosa que pot provocar un "impacte negatiu en les condicions financeres".

"El Banc del Japó ha sorprès els mercats amb un ajust inesperat en la configuració de la seva política monetària", afirma Michael Hewson, analista en cap de CMC Markets, que considera que el moviment del BoJ ha enxampat els mercats "fora de joc" .

La resta de grans borses asiàtiques també han tancat en negatiu. L'ASX200 australià ha perdut un 1,5%, seguit del Hang Seng de Hong Kong (-1,3%), el Shanghai Composite xinès (-1%) i el Kospi sud-coreà (-0,8%).

Noticias relacionadas

contador