Wall Street cotitza amb caigudes destacades dimecres després del fort rebot de dimarts, que va estar liderat per la recuperació dels bancs regionals nord-americans, després de la crisi provocada per la caiguda de Silicon Valley Bank (SVB), encara que durant aquesta jornada el sector torna a estar al punt de mira, després de les fortes caigudes a l'entitat suïssa Credit Suisse que s'estan expandint a la resta de mercats.
- 42.840,26
- -
Tot i el rebot de la sessió passada, el mercat no aconsegueix estabilitzar-se després de l'ensurt de l'SVB. Tot i que el consens continua apostant per una pujada de 25 punts bàsics per part de la Reserva Federal (Fed) la setmana que ve, la veritat és que les perspectives sobre més pujades de tipus per part del banc central han disminuït de manera considerable.
LA CRISI BANCÀRIA SEGUEIX COL·LEJANT
Pel que fa a la crisi bancària, Financial Times publica que la Fed està avaluant imposar regles més estrictes per als bancs mitjans. El regulador revisa els requisits de capital i liquiditat, especialment per als bancs amb actius entre 100.000 i 250.000 milions de dòlars.
En aquest sentit, els grans bancs continuen beneficiant-se de la pèrdua de confiança dels clients als bancs regionals, que han perdut un 25% del seu valor borsari les últimes setmanes.
Per exemple, Bank of America (BofA) ha captat més de 15.000 milions de dòlars en nous dipòsits en qüestió de dies després de la caiguda de SVB.
D'altra banda, continuen els problemes de Credit Suisse, que segueix enfonsant-se a la borsa després de publicar-se que el seu màxim accionista ha descartat injectar més capital al banc suís. La seva caiguda està arrossegant tot el sectorial bancari europeu.
Scope Ratings no veu risc de contagi per als bancs europeus. Tot i això, sí que aprecia risc de futures fallides d'altres bancs nord-americans a curt termini.
ANÀLISI TÈCNICA
El Nasdaq 100 “aconsegueix subjectar-se al voltant de la mitjana de 200 sessions. El selectiu tecnològic podria estar donant forma a un retrocés temporal a aquesta mitjana. No obstant, per confirmar aquesta figura hauríem d'esperar a la superació de la resistència dels 12.880 punts. Si aconseguís superar aquests preus, és molt probable que poguéssim veure un canvi de tendència i un atac a la resistència dels 13.720 punts”, explica César Nuez, analista de Bolsamanía.
"Per sota, estarem molt pendents del seu comportament en els mínims de dilluns que va dibuixar als 11.695 punts. L'abandonament d'aquest nivell de preus seria una molt mala notícia, ja que anul·laria el retrocés temporal actual i acabaria portant la cotització del índex nord-americà als mínims anuals que va dibuixar, durant els primers compassos del 2023, als 10.668 punts", afegeix aquest expert.
ECONOMIA I ALTRES MERCATS
Els inversors han conegut les vendes al detall als Estats Units, que han retrocedit al febrer un 0,4%, mentre que el consens esperava una caiguda menor, del 0,3%. Aquesta xifra suposa una forta desacceleració des del 3,2% al que va créixer al gener.
També s'ha conegut l'enquesta manufacturera de Nova York, que ha caigut a -24,6, i l'Índex de Preus de Producció (IPP), que es va ubicar al febrer al 4,6% en taxa interanual, enfront del 5,7% (revisat a la baixa des del 6%) del mes anterior. A més a més, es publicarà l'índex NAHB de confiança del sector immobiliari.
En altres mercats, el petroli estén les caigudes El West Texas es deixa un 4,15% (68,30 dòlars) i el Brent retrocedeix un 3,98% (74,33 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 1,7% (1,0542 dòlars), i l'unça d'or puja un 0,98% (1.930 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 3,462%. Per part seva, el bitcoin puja un 1,08% (24.988 dòlars).