bourse-un-homme-portant-un-masque-passe-devant-un-tableau-electronique-montrant-des-graphiques-de-recents-mouvements-de-l-indice-nikkei
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Les borses asiàtiques han tancat aquest dilluns registrant fortes caigudes davant el temor dels inversors d'un encariment més gran del petroli. El Nikkei japonès, per exemple, ha acabat amb una caiguda del 2,94%.

El cru no deixa de pujar després de les converses entre els Estats Units i la Unió Europea al voltant de la prohibició d'importació de cru rus, i el de tipus Brent, de referència a Europa, ja s'acosta als 140 dòlars, mentre que el de qualitat West Texas, de referència als EUA, supera els 130 dòlars. L'escalada ha situat l''or negre' a màxims des del 2008, i la situació està començant a posar molt nerviosos els inversors, que veuen que el conflicte a Ucraïna s'allarga i té pocs aspectes d'acabar a curt termini.

El Nikkei, el principal indicador del parquet de Tòquio, ha retrocedit un 2,94%, fins als 25.221,41 punts, xifra que el situa a nivell més baix dels últims 16 mesos, des de finals de novembre del 2020, recull Efe. Per la seva banda, el Topix, que agrupa les empreses de més capitalització, ha caigut un 2,76%, fins als 1.794,03 punts.

Al Japó ha estat clau la preocupació sobre les possibles sancions internacionals al petroli de Rússia per la seva invasió a Ucraïna, i el fet que puguin provocar més alça de preus al mercat energètic. "Prendrem mesures en coordinació amb la comunitat internacional per mantenir una oferta estable d'energia enmig de l'actual situació de sancions a Rússia", ha dit el portaveu de l'Executiu nipó, Hirokazu Matsuno, en roda de premsa en relació amb l'alça dels preus del petroli.

Mentrestant, a la Xina, l'índex CSI 1000 ha perdut un 2,15%, mentre que el Shanghai s'ha deixat un 2,17%. El Kospi de Corea ha retrocedit un 2,29%, i Hang Seng de Hong Kong també ha tancat en vermell, amb pèrdues una mica superiors a la dels seus parells, del 3,87%.

En el cas del mercat hongkonguès, a les tensions geopolítiques i econòmiques derivades de l'atac rus a Ucraïna se suma la situació de la Covid-19 a l'antiga colònia britànica, que segueix sumant xifres rècord de contagiats entre rumors que les autoritats podrien ordenar un confinament aquest mes per intentar aturar-les.

Noticias relacionadas

contador