japan dl asia 1 yen tokyo
Flickr (PD)

Les borses asiàtiques han caigut amb força aquesta matinada després de conèixer el contingut de les actes de la darrera reunió de la Reserva Federal (Fed), que confirmen que el banc central nord-americà té intenció de seguir apujant els tipus, mantenint-se ferm en la lluita contra la inflació.

Les actes mostren que, si bé gairebé tots els funcionaris van considerar "apropiat o acceptable" mantenir els tipus sense canvis en un rang objectiu del 5% al 5,25%, alguns haurien donat suport a un augment d'un quart de punt al juny. Les actes també reflecteixen que una gran majoria dels responsables polítics -"gairebé tots"- estaven d'acord que probablement serà necessari un enduriment més gran aquest any.

L'índex Hang Seng de Hong Kong lidera les pèrdues a la regió i cau més d'un 3%. A la Xina continental, el Shanghai Composite baixa un 0,6% i el Shenzhen Component perd un 0,4%.

Cal recordar que la secretària del Tresor nord-americà, Janet Yellen, inicia aquest dijous la visita a Pequín, que s'estendrà fins diumenge. Està previst que es reuneixi amb alts funcionaris. Això es produeix després que la Xina cancel·lés inesperadament aquest dimecres la visita al país de l'alt representant de la UE per a Assumptes Exteriors, Josep Borrell.

Al Japó, el Nikkei 225 cedeix un 1,8% i el Topix, un 1,4%. A Corea del Sud, el Kospi baixa un 0,9%, mentre que el Kosdaq cau gairebé un 2%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 retalla un 1,4%.

Noticias relacionadas

contador