ep archivo   viajera en un aeropuerto
FEEEPIK - Archivo

Els avionets ens estan donant de menjar des de la infantesa, quan la nostra mare es recolzava en aquest, d'altra banda arriscat símil, per evitar un cas de desnutrició. Ara, també ens poden ajudar a posar un plat sobre la taula, si els analistes de Bank of America no s'equivoquen.

IAG

  • 2,47€
  • -0,32%

"Ens n'anem tots de vacances!", celebra aquest banc d'inversió nord-americà al seu últim informe, que segurament hagin redactat els seus experts en bermudes i entre caipirinhes.

Des de BofA preveuen el major pic de viatgers en aerolínies per al proper mes de juliol, quan la capacitat en els vols intraeuropeus serà del 83% respecte a 2019. "Això ens dona la confiança per esperar una recuperació (del sector) a l'estiu, amb easyJet i IAG com els nostres top picks", expliquen els seus experts.

A IAG li donen un potencial de pujada del 34%, concretament a les accions del conglomerat d'aerolínies que cotitzen a la Borsa de Londres. La companyia, que integra aerolínies com Iberia i British Airways, ha pujat un 30% aquest any i pot arribar als 270 penics per acció al parquet britànic i als 3,12 euros a la Borsa de Madrid.

IAG, que segueix sent un clar comprar als ulls de BofA, acaba d'aixecar 825 milions amb l'emissió d'un bo convertible, suma superior a l'esperada i que els analistes aplaudeixen com "un cautelós intent d'apuntalar la seva liquiditat per si no hi ha recuperació estiuenca".

BofA defensa que aquesta remuntada, si acabarà imposant-se, i es recolza, a més dels fets com la reobertura del Regne Unit, un dels principals emissors de turistes del Vell Continent cada any, en una dada: el 31%. Això és el que reboten de mitjana les aerolínies dels EUA el 2021, respecte a l'anèmic 6% dels seus rivals europeus. Encara hi ha marge per a les pujades.

ELS FAMOSOS 2,6160 EUROS

"IAG segueix sense ser capaç, a dia d'avui, de tancar el buit baixista setmanal de març de 2020 al qual tantes vegades hem fet referència: els 'famosos' 2,6160 euros", explica l'analista tècnic de Bolsamanía, J.M. Rodríguez. "Buit que s'ha emplenat en diverses ocasions, però que encara no s'ha tancat, o, el que és el mateix, anul·lat", postil·la.

Rodríguez reconeix que, en fer-ho, "serà, sense cap dubte, un clar senyal de fortalesa, una fita que pot ser l'inici d'alguna cosa més". I és que per sobre d'aquest buit trobem les següents resistències, que localitzem als 2,85 euros (mínims de 2019) i a l'altre buit baixista, als 3,2950 euros.

Noticias relacionadas

contador