El prestigiós -i pessimista- inversor Marc Faber, segueix obstinat a recordar que l'escalda de les borses no continuarà i adverteix: deixaran de pujar 'de cop' i vindrà una allau de vendes en qualsevol moment.

Segons declaracions a CNBC, el també conegut amb l'àlies de 'Dr. Doom' o 'Doctor Catàstrofe' adverteix d'una venda sistèmica que podria començar en qualsevol moment i que no la causarà per cap catalitzador. El seu argument es basa en el plantejament que les accions estan sobrecomprades i en la idea que el sentiment respecte Donald Trump és massa optimista.

"Senzillament, el mercat comença a baixar i, a mesura que baixa, les vendes s'activaran i serà com una allau", va dir Faber a l'espai 'Futures Now' de CNBC. "Jo infraponderaria les accions nord-americanes", va recomanar.

Faber, no obstant això, no culpa el president Trump del seu pronòstic a la baixa. "Un home sol no pot tornar a fer gran a Amèrica", precisa. "Trump, a diferència de Reagan, s'enfronta a enormes, enormes, véns en contra, incloent-hi un deute sobre el PIB gegant, com en altres països".

El famós inversor afegeix, com a riscos addicionals que propiciarien aquestes caigudes a les borses americanes, a uns tipus d'interès que pujaran, així com uns guanys i uns marges empresarials en nivells rècord.

D'acord amb l'opinió de Faber, hi ha àrees a l'estranger que són molt més adequades per invertir-hi que els Estats Units. "La Xina sembla molt atractiva. La seva economia, sorprenentment, ha començat a fer-ho bastant bé. Ho veiem en les vendes al detall a Hong Kong, en la indústria hotelera i ho veiem en la demanda de mercaderies".

A més, les matèries primeres, com el coure i l'or, podrien donar als inversors sòlids beneficis aquest any, segons l'opinió de Faber.

MOLT PESSIMISTA...

Des del triomf de Donald Trump, Marc Faber ha mostrat la seva visió pessimista respecte el mercat americà. A la fi del 2016, el famós Dr. Doom ja advertia: "El mercat dels Estats Units és ara més car que mai comparat amb Europa, el Japó i els mercats emergents", i afegia: "Hem de ser molt acurats quan parlem d'invertir, tenim molta volatilitat i crec que, en general, la gent està sent massa optimista sobre la idea que els Estats Units tornarà a ser un gran país".

Al gener, Faber tornava 'a la càrrega' criticant durament l'ordre de Trump per vetar l'entrada a immigrants. La "prohibició, psicològicament, tindrà un impacte molt negatiu a llarg termini sobre el dòlar dels Estats Units i sobre altres actius". El seu consell és posar-se curt en el dòlar i accions nord-americanes i llarg en mercats emergents.

contador