evergrande 20230828072117
40.912,37
  • -1,28
  • 0,00%

Les accions del gegant immobiliari xinès Evergrande s'han enfonsat aquest dilluns. Han caigut més del 20% i han arribat a tocar els 18,8 centaus a Hong Kong, mínims històrics, tot i que posteriorment s'han recuperat fins a 22,2 centaus. El tribunal ha ajornat l'audiència de liquidació prevista. Mentrestant, les borses de la regió Àsia-Pacífic han acabat mixtes, en espera de les dades macro de la setmana, com la decisió de tipus del Banc del Japó (BoJ).

Les caigudes d'Evergrande s'han produït després que Reuters informés que la jutgessa del Tribunal Superior d'Hong Kong Linda Chan hagi decidit endarrerir l'audiència prevista per al 30 d'octubre al 4 de desembre. Serà la darrera, ha dit, abans que es prengui una decisió sobre l'ordre de liquidació del gegant xinès.

Abans d'aquesta data Evergrande ha de presentar una proposta de reestructuració revisada, o altrament l'empresa probablement serà liquidada.

Cal recordar que el juny del 2022, Top Shine, un inversor de la unitat Fangchebao d'Evergrande, va presentar una petició de liquidació contra l'empresa immobiliària, segons documents del Tribunal Superior de Hong Kong, però tenint en compte la reestructuració del deute anunciat per Evergrande el mes de març passat la petició va quedar en suspens.

Ara l'empresa s'enfronta a aquest nou cop en una situació delicada, i és que va endarrerir una reunió sobre la reestructuració en considerar necessari reavaluar-ne els termes "per satisfer la situació objectiva de l'empresa i la demanda dels creditors".

Sense oblidar que Evergrande va ser incapaç d'emetre nous bons en el marc del seu pla de reestructuració de deute, a causa d'una investigació sobre la filial Hengda Real Estate al setembre.

LES BORSES D'ÀSIA, MIXTES

Enmig de tot això, els inversors de la regió Àsia-Pacífic han mostrat un sentiment mixt aquest dilluns. En espera de les grans dades macroeconòmiques de la setmana, l'operativa no ha pres una direcció concreta, i el vermell i el verd s'han barrejat a l'inici de la setmana.

El Nikkei 225 del Japó ha caigut un 0,95% per finalitzar el dia als 30.696,96 punts, coincidint amb l'inici de la reunió del Banc del Japó (BoJ), que donarà a conèixer aquest dimarts la decisió sobre els tipus d'interès. Per part seva, el Topix ha perdut un 1,04% i ha tancat als 2.231,24 punts.

Per contra, el Kospi de Corea del Sud ha pujat un 0,34%, i ha acabat als 2.310,55 punts, mentre que el Kosdaq de petita capitalització ha tancat amb una alça de l'1,15% fins als 757,12.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha caigut un 0,79% fins als 6.772,90 punts, després que el país hagi experimentat un augment més ràpid del que s'esperava en les vendes al detall del setembre. En concret, s'ha produït una pujada del 0,9% intermensual, una acceleració important des de l'augment del 0,2% d'agost i per sobre de les expectatives del consens.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha perdut un 0,08%, mentre que l'índex CSI 300 de la Xina continental s'ha acabat el dia amb una pujada del 0,6% fins als 3.583,77 punts.

Aquesta setmana també es coneixeran a la regió les dades d'inflació de Corea del Sud i les xifres de Producte Interior Brut (PIB) de Taiwan i Hong Kong.

Noticias relacionadas

contador