dl china evergrande group property developer real estate hong kong logo
Sharecast graphic / Josh White

Evergrande torna a ser a la picota. La immobiliària xinesa no deixa de banda la polèmica, i torna a ser notícia després de la detenció, aquest cap de setmana, de diversos treballadors d'una de les seves filials financeres. Els fets han tingut lloc un mes després de declarar-se Evergrande en fallida als Estats Units.

Els inversors han mostrat desconfiança en el valor, que s'ha deixat més d'un 3% aquest dilluns, tot i que ha arribat a caure més d'un 24% a la borsa de Hong Kong.

Els fets van ser comunicats dissabte per la policia de la ciutat de Shenzhen (on es troba la seu de la companyia), que en un comunicat en què no detallava ni el nombre de detinguts, ni la data exacta de l'arrest o la natura dels crims de què són sospitosos, ha destacat que s'havia detingut un home amb el cognom Du i "altres presumptes delinqüents" de l'empresa Evergrande Financial Wealth Management.

A més, les autoritats van aprofitar la nota per comunicar que encara segueixen investigant, per la qual cosa van demanar la col·laboració dels ciutadans per informar de casos de frau a través d'Internet, telèfon, missatge o correu electrònic.

Cal recordar que al mes d'agost passat la immobiliària xinesa va demanar la protecció del Capítol 15 de la Llei de Fallides dels EUA, per protegir els béns de la companyia al país mentre es gestionen els acords de reestructuració del deute d'empresa a Hong Kong i les Illes Caiman.

Davant d'aquesta situació, i per ajudar un sector, l'immobiliari, que està de capa caiguda, el govern de la Xina ha anunciat recentment diverses mesures de suport, amb els bancs estatals obrint línies de crèdit multimilionàries a diverses promotores.

contador