• Telefónica ha sobrepassat els 9 euros després de pujar més d'un 2%
  • D'altra banda, Inditex ha estat el valor que ha impedit que el selectiu hagi pujat més
  • Al Mercat Continu, Parques Reunidos ha caigut més d'un 3% després de la col·locació accelerada del 10%
bolsa madrid ibex

L'IBEX-35 ha protagonitzat una sessió en la qual ha estat entre les caigudes i els guanys fins a última hora. El selectiu ha tancat amb una pujada del 0,27% i s'ha situat en els 9.488 punts, després d'haver tocat els 9.507 punts. Dos dels valors més importants entre els 35, Telefónica i Inditex, han estat els protagonistes d'aquest dijous.

  • 11.659,20
  • 0,35%

IAG ha liderat la taula amb un avanç del 3,88% fins als 5,48 euros. ArcelorMittal és el segon valor amb millor comportament, +3,74% fins als 7,3 euros. En tercer lloc s'ha situat Telefónica, que és el pes pesat amb millor comportament aquest dijous. La teleco s'ha revaloritzat un 2,12% fins als 9,1 euros, la qual cosa ha permès que l'IBEX no hagi tancat amb caigudes.

No obstant això, en costat de les pèrdues, Inditex és el valor que pitjor comportament ha registrat amb una caiguda de l'1,6% fins als 31,4 euros, la qual cosa ha fet que el selectiu no hagi acabat amb majors pujades. En la part baixa de la taula l'han acompanyat Viscofan, -1,14% fins als 48,8 euros. La companyia ha estat una de les beneficiades amb les pujades de dòlar enfront de l'euro, per la qual cosa les caigudes es poden atribuir a la recuperació de la divisa comunitària enfront del 'bitllet verd'.

Telefónica s'ha revaloritzat un 2,12% fins als 9,1 euros, la qual cosa ha permès que l'IBEX no hagi tancat amb caigudes

El sector dels bancs ha estat un dels quals més ha tirat de l'Ibex durant la sessió, però finalment han acabat amb signe mixt. Així, les dues grans entitats, BBVA i Santander, han pujat lleugerament un 0,35% i 0,29%, respectivament. No obstant això, només Banc Sabadell ha tancat amb caigudes del 0,15% fins a l'1,3 euros.

Al Mercat Continu, aquest dijous cal parlar de Parques Reunidos que ha caigut un 4,1% fins als 14,6 euros. La companyia és notícia després que anunciés el dimecres la col·locació accelerada del 10% de la companyia. A més, Corporación Financiera Alba, el holding d'inversions de la família March, ha anunciat la compra d'un 4,3% addicional a Parques Reunidos.

Amper també ha estat notícia aquesta sessió, que ha pujat un 3,28% fins als 0,28 euros. En les últimes tres setmanes, el volum de compravendes de les seves accions en la Borsa espanyola suma 820 milions de títols, és a dir, que s'han mogut en mercat totes les seves accions i una mica més.

ALTRES MERCATS

En la resta de borses del Vell Continent ha tancat gairebé totes en verd. Així, el CAC 40 francès ha pujat un 0,03%; per la seva banda, el DAX 30 alemany ha avançat un 0,01% i el FTSE 100 de Londres un 0,08%. A l'hora del tancament a Europa, Wall Street cotitzava amb signe negatiu després que el sector privat dels EUA hagi generat menys llocs de treball, 153.000, que en el mes anterior.

Pel que fa al petroli, el barril de Brent, referent a Europa, cotitza amb lleugeres caigudes del 0,32% fins als 56,28 dòlars. Per la seva banda, el barril de West Texas, referència als EUA, cau un 0,38% fins als 53,06 dòlars. Les últimes dades de reserves setmanals de petroli de l'Institut Americà de Petroli (API) mostren una caiguda en els inventaris de cru nord-americans de 7,4 milions de barrils en la setmana que va acabar el 30 de desembre. Això, enfront de la caiguda 1,7 milions de barrils que esperava el consens.

Aquest dijous, també cal fixar-se al mercat de les divises. L'euro s'està recuperant després d'haver tocat nivells mínims de 14 anys enfront del dòlar. La divisa comunitària es canvia a 1,06 dòlars, un 1,05% de pujada.

L'euro s'està recuperant després d'haver tocat nivells mínims de 14 anys enfront del dòlar

ANÀLISI TÈCNICA

César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía, assenyala que l'IBEX-35 troba recolzament en els voltants del suport dels 9.400 punts. "El seu aspecte tècnic segueix sent molt bo sense senyal alguna que ens faci pensar en un alt en el camí", apunta l'expert.

Per a això, tal com explica, hauríem de veure l'abandonament del suport dels 9.269 punts. "Això ralentiria la tendència alcista indiciada al començament del mes de desembre però tot sembla indicar que continuarà amb les pujades fins al nivell dels 9.700 punts o fins i tot els 10.000 punts", conclou l'analista.

Noticias relacionadas

contador