- Bankia i Aena com a únics valors que pugen durant la tercera jornada d'aquesta setmana
- Les borses europees segueixen la línia marcada per l'índex espanyol
L'IBEX-35 cotitza en vermell durant el matí d'avui dimecres, després d'una obertura a l'alça. L'índex madrileny experimenta caigudes inferiors a l'1% (tot i que ha arribat a caure fins a l’1,05%) i supera els 8.500 punts. "O comencem a recuperar posicions durant la segona part de la sessió o molt em temo que podríem tornar als mínims d'agost en els 8.230 punts com a zona de suport més immediata", opina l'analista de mercats, José María Rodríguez, des d'un punt de vista tècnic.
- 7.311,80
- 1,32%
- 19.263,70
- 1,37%
- 11.524,30
- 1,29%
- 6.374,81
- 1,27%
Amb Bankia i Aena com a únics valors que pugen durant la tercera jornada d'aquesta setmana. L'entitat bancària puja més d'un 0,5% i l'operador aeroportuari ho fa amb lleugeres pujades. Per contra, Banco Popular cau al voltant del 3,5%, Arcelor Mittal ho fa més d'un 2%, i Acciona, Banc Sabadell i ACS experimenten descens superiors a l'1,5%.
D'altra banda, s'ha publicat la dada del deute públic espanyol. En aquest sentit, el deute del conjunt de les administracions públiques va augmentar al juny en 18.549 milions d'euros, xifra que ha suposat incrementar l'import total fins als 1,107 bilions (milions de milions) d'euros, amb un augment mensual de l'1,7% , el més gran des de gener de 2014. A més, marca un nou màxim històric i arriba al 100,9% del PIB.
ÍNDEXS EUROPEUS
Les borses europees cotitzen en línia amb l'IBEX-35. En concret, el Dax alemany és el que més cau per darrere de l'índex espanyol, el segueixen el de París i el de Lisboa amb caigudes per sobre del 0,5. Per la seva banda, la borsa de Londres es manté amb lleugeres caigudes durant el matí.
Després d'una obertura a l'alça, en què els mercats europeus reaccionaven als últims comentaris dels membres de la Reserva Federal dels EUA (Fed), que veuen factible una pujada de tipus d'interès al setembre, els índexs europeus s'han capgirat.
En el pla macroeconòmic, s'ha sabut que les sol·licituds per atur cauen al Regne Unit després del 'Brexit' i sorprenen el mercat, encara que de moment no s'observa impacte del resultat del referèndum en el mercat laboral (el Banc d'Anglaterra ha advertit que el mercat laboral es veurà perjudicat). La taxa d'atur britànica es va mantenir constant en el 4,9% al juny, abans de la votació.
ALTRES MERCATS
Els mercats asiàtics han tancat la jornada d'aquest dimecres amb signe mixt. En part, aquesta sessió ha estat marcada pels cometaris de diversos membres de la Fed, de la mateixa manera que ha passat en continent europeu. Així, les accions japoneses són les que més han pujat. El Nikkei 225 del Japó ha tancat amb pujades de l’1,02%, mentre que el Kospi posa la nota negativa, caient un 0,45%. L'índex Hang Seng aconsegueix guanyar un 0,33%, el de Xangai finalitza pràcticament pla i el compost de Shenzhen remunta al final de la jornada i guanya un 0,36%.
Tancament a la baixa a l'altre costat de l'oceà i els mercats asiàtics han tancat la jornada amb signe mixt
Al mercat del petroli, els preus han tornat a retrocedir des dels màxims de cinc setmanes assolits durant la sessió prèvia. Els inversors segueixen dubtant si les converses per reduir la producció de petroli arribaran a bon port.
Per la seva banda, a l'altre costat de l'oceà, tancament baixista a Wall Street, després que els tres principals índexs novaiorquesos (Dow Jones, S&P 500 i Nasdaq) tanquessin avui dilluns a nous màxims històrics per segona vegada en menys d'una setmana. A més, William Dudley ha assenyalat que és possible una pujada de tipus al setembre per part de la Fed. "Les caigudes d'aquest dimarts en els índex de l'altre costat de l'Atlàntic no són més que una gota dins l'oceà alcista de Wall Street", opina l'expert en mercats, José María Rodríguez, des d'un punt de vista tècnic.