dl korea south korea seoul street signs night shopping retail asia unsplash
Sharecast / Sava Bobov via Unsplash

Els mercats d'Àsia han tancat en negatiu aquest dijous la sessió. Els inversors busquen actius més segurs mentre creixen les preocupacions sobre el conflicte a l'Orient Mitjà i també sobre el sector immobiliari de la Xina. De fet, les pèrdues han arribat a superar el 2% en algunes borses.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha caigut més d'un 2% i ha liderat les pèrdues a Àsia, mentre que l'índex CSI 300 de la Xina s'ha deixat un 1,62%. El Nikkei 225 del Japó ha baixat un 1,68%, mentre que el Topix ha perdut un 1,12%. El Kospi de Corea del Sud ha baixat un 1,81% i el Kosdaq s'ha desplomat un 2,97%.

Entre els esdeveniments de la jornada, el Banc de Corea ha decidit mantenir els tipus d'interès estables al 3,5% per sisena vegada consecutiva. "Es projecta que la inflació al país continuï la seva tendència subjacent de desacceleració, però hi ha incerteses respecte a la trajectòria futura de la inflació", ha assenyalat en un comunicat.

Per la seva banda, el Japó va registrar un superàvit comercial de 62.400 milions de iens el setembre. Les exportacions al setembre van augmentar el 4,3% interanual, mentre que les importacions van caure el 16,3%.

A més a més, s'espera que el Banc Popular de la Xina (PBOC) deixi sense canvis les taxes preferencials de préstecs (LPR).

Entre les divises, el dòlar ha mantenir el ien a prop d'un mínim de dues setmanes, i ha cotitzat a prop de 150 per dòlar, un nivell que els mercats perceben com un possible desencadenant d'una intervenció monetària per part de les autoritats japoneses. A més, els inversors han reduït les seves posicions curtes al iuan xinès. La divisa s'ha debilitat més del 5% des del començament de l'any.

Noticias relacionadas

contador