bolsa japon portada
38.981,75
  • 70,56
  • 0,18%

En una setmana marcada per les decisions dels bancs centrals, les borses asiàtiques han acabat mixtes aquest dilluns. Entre ells, s'espera la reunió del Banc del Japó (BOJ), que divendres es preveu que mantingui la política monetària ultralaxa i pronostiqui una recuperació econòmica moderada.

Als mercats, el Shenzhen de la Xina ha avançat un 0,78%, mentre el Shanghai Composite ha acabat el dia caient i trencant una ratxa guanyadora de tres dies. A Hong Kong, el Hang Seng ha caigut un 0,13%. Al Japó, el Nikkei 225 ha pujat un 0,52%, mentre que el Topix ha pujat un 0,65%. A Corea del Sud, el Kospi s'ha deixat un 0,47%.

Els mercats d'Austràlia han estat tancats aquest dilluns per festiu.

Els inversors estan pendents aquesta setmana de les reunions dels bancs centrals. Al Japó, per exemple, es preveu que l'organisme no anunciï canvis en la política monetària.

A més, aquest dilluns s'han conegut dades que la inflació majorista del Japó es va desaccelerar per cinquè mes consecutiu al maig a causa de la caiguda dels preus del combustible i les primeres matèries. Els preus majoristes del Japó van pujar un 5,1% al maig, lleugerament per sota del 5,8% registrat l'abril.

D'altra banda, el governador del Banc Popular de la Xina, Yi Gang, ha assegurat que l'economia del país creixerà i que el producte interior brut (PIB) del segon trimestre serà "relativament alt".

Al mercat de divises, el ien japonès s'ha estabilitzat en 139,35 per dòlar nord-americà, mentre el iuan cau a mínims de sis mesos.

contador