dl japan japanes yen jpy bank of japan asia currency policy unsplash
Sharecast / jun rong loo on Unsplash

La por que la pujada de tipus d'interès general per part dels bancs centrals i l'alta inflació desencadenen una recessió econòmica mundial continua afectant el mercat borsari. El sentiment negatiu s'instal·la a l'inversor i fa que la caiguda continuï a la borsa asiàtica, que ha tancat aquest dilluns en vermell.

El Nikkei 225 ha caigut un 2,56%, el Topix, un 2,59% i el Kospi, un 3,2%. Per la seva banda, l'índex Hang Seng ha caigut un 1,1% a un mínim d'11 anys, i el Shanghai Composite, un 0,2%, mentre que el Shenzhen ha pujat un 0,647%. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha perdut un 1,21%.

Al terreny macroeconòmic, les dades han mostrat que l'activitat empresarial japonesa va créixer lleugerament al setembre. Tot i això, les perspectives de l'economia japonesa continuen pressionades per l'alta inflació i l'afebliment del ien. El sector manufacturer del Japó va créixer al ritme més lent en gairebé dos anys.

A la Xina, persisteixen les preocupacions sobre la desacceleració del creixement, amb el govern del país elevant els requisits de reserva de risc canviari per a les institucions financeres amb l'objectiu de frenar la caiguda al iuan.

Després d'això, el iuan ha tocat mínims de 28 mesos respecte al dòlar. La divisa ha obrit als 7,1400 per dòlar i s'ha afeblit a un mínim de 7,1690 en un punt, el nivell més baix des del 27 de maig de 2020

Noticias relacionadas

contador