Shenzen Asia
37.723,91
  • 568,58
  • 1,53%

La sessió borsària de divendres ha acabat en vermell per als mercats asiàtics. Les borses del continent han registrat dues sessions consecutives a la baixa, encara que en aquesta ocasió s'han degut als descensos patits a Wall Street, que han contagiat Àsia.

En concret, el Hang Seng ha caigut un 1,06%, mentre que el Shanghai Composite s'ha deixat un 0,25% i el Senzhen, un 0,55%. El Nikkei 225 ha perdut un 1,13% i el Topix, un 1,1%. A més, el Kospi ha baixat un 1,14%. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha caigut un 1,8%, liderant les pèrdues a la regió.

I és que les dades d'ocupació publicades als Estats Units van tirar a la baixa les borses. També Wall Street va tancar dijous amb caigudes destacades després que la publicació de les actes de la Reserva Federal (Fed) avancessin noves pujades de tipus, però a un ritme menor fins a finals d'any.

Al pla macroeconòmic asiàtic, s'ha conegut la dada dels salaris nominals mitjans del Japó, que al maig van pujar el 2,5% interanual i van marcar el tercer mes consecutiu d'acceleració. Els guanys mensuals van augmentar a totes les indústries, mentre que totes les despeses de les llars van caure un 4% interanual, i van marcar el tercer mes consecutiu de contracció.

Precisament, el Banc del Japó podria revisar a l'alça el pronòstic d'inflació d'aquest any, segons ha assenyalat el seu execonomista principal Seisaku Kameda a Reuters, matisant que és probable que deixi de modificar la política de control de la corba de rendiment (YCC) a l'espera de més evidència que els salaris continuaran augmentant.

Pel que fa a les divises, la majoria de les monedes asiàtiques han registrat pèrdues setmanals malgrat que la cotització amb prou feines va registrar moviments divendres. Per exemple, el ien japonès s'ha intercanviat en 144,06 per dòlar.

Noticias relacionadas

contador