• Les borses de la Xina són les que més han caigut durant aquesta jornada
  • Austràlia ha tancat amb pujades després de la decisió del seu Banc Central de mantenir els tipus d'interès
kim-jong-un-560x313

La tensió a Àsia segueix augmentant amb l'activitat de Corea del Nord. El llançament d'un míssil per part de l'Estat que lidera Kim Jong-un a la matinada de dilluns a dimarts ha tornat a posar els focus sobre Pyonyang. El primer líder que va respondre a aquest moviment del líder nord-coreà ha estat el president dels Estats Units, Donald Trump, a través de Twitter: "No té aquest paio res millor per fer amb la seva vida? Difícil de creure que Corea del Sud i el Japó aguantin molt més. Potser que la Xina faci un moviment de pes a Corea del Nord i posi fi a aquesta absurditat per sempre".

Una situació que s'ha vist reflectida als mercats. El Nikkei ha caigut un 0,12% aquest dimarts. L'índex japonès se situa als 20.032 punts bàsics. Per la seva banda, el Kospi sud-coreà s'ha ressentit encara més amb aquest moviment de Kim Jong-un i cau un 0,6%, fins als 2.380 punts.

Trump assenyalava una possible resposta de la Xina a aquesta prova balística i, després d'això, els seus mercats han respost amb fortes caigudes. L'índex Hang Seng va caure un 1,5%, fins a cotitzar als 25.393 punts. El compost de Xangai cau fins als 3.177 punts després de caure un 0.5%.

La Borsa d'Austràlia ha ofert la nota positiva aquest dimarts. Al tancament de Sydney, l’ASX 200 va pujar un 1,57%, fins als 5.783 punts. La seva jornada ha estat marcada per la decisió del Banc Central australià de mantenir els tipus d'interès al 1,50% (el seu mínim històric). No obstant això, des de la institució s'ha avisat sobre la destrucció d'ocupació al sector de la construcció australià i la manca d'alternatives que incentivin de nou el creixement al país en cas que fos necessari.

Noticias relacionadas

contador