• Davant d'aquest anunci, el Nikkei a Tòquio va tancar aquest dijous amb una pujada del 0,47%...
  • ...mentre que el Kospi va perdre un 0,02%
cbmryen

Les borses a Àsia han tancat amb signe mixt aquest dijous. La jornada ha estat marcada per l'anunci de Donald Trump de la major reforma fiscal per als Estats Units en trenta anys que proposa retallades d'impostos per a la majoria dels ciutadans.

Trump va indicar que vol fer d'Amèrica "un imant per a l'ocupació" mitjançant la llibertat de "joc" entre treballadors i empresaris i l'augment d'oportunitats. Finalment, pretén atreure "trilions" de dòlars perquè siguin reinvertits en l'economia nord-americana i que actualment es troben 'offshore' a causa de l'antiga política de capitals als EUA.

També a Àsia no es perd atenció a la península de Corea. Les autoritats de sud coreanes van dir aquest dijous que esperen noves accions per part de Corea del Nord a mitjans d'octubre. Davant d'aquest escenari, a Corea del Sud, el Kospi va perdre un 0,02%. Per la seva banda, el Nikkei a Tòquio va tancar aquest dijous amb una pujada del 0,47%.

A Austràlia, l’ASX 200 va pujar un 0,11%, amb els subíndexs de serveis de salut i de serveis públics liderant els guanys. A la Xina, l'índex Hang Seng de Hong Kong va retrocedir un 0,31%, mentre que els mercats continentals xinesos, el compost de Xangai va retrocedir un 0,02% i el compost de Shenzhen va avançar 0,23%.

Noticias relacionadas

contador