• Les accions d'Honda han augmentat un 5,2%
federal reserve janet yellen fed peru

Els principals mercats asiàtics tanquen amb pèrdues aquest dijous. Només se’n salva el Nikkei. Aquesta jornada ha estat marcada per la trobada de dimecres de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed). La institució que dirigeix ​​Janet Yellen ha acordat de manera unànime durant la reunió de política monetària mantenir sense canvis els tipus d'interès en el rang de l'1% -1,25%, tal com s'esperava.

No obstant això, segons la seva opinió, el creixement de l'economia dels Estats Units és "sòlid" i el "mercat laboral continua enfortint", de manera que el banc central es prepara ja per pujar les taxes durant la seva pròxima reunió de desembre. La Reserva Federal dels Estats Units continuarà donant notícies aquest dijous. Donald Trump anunciarà avui qui serà el substitut de Janet Yellen al capdavant del banc central. Si tot succeeix tal que es preveia, l'actual presidenta de la Fed abandonarà el càrrec el proper 3 de febrer i així serà aquesta la seva antepenúltima reunió de política monetària i la penúltima de l'any 2017.

Davant d'això moviments de la institució nord-americana, els mercats a Àsia responen amb caigudes. El Kospi sud-coreà va caure un 0,4 per cent per acabar als 2.546 punts. Les accions de les companyies tecnològiques van retrocedir, després de tancar amb una alça de més del 3% dimecres passat: Samsung Electronics va tancar amb una baixa d'un 0,28% i SK Hynix va perdre un 2,23%.

A Austràlia, l’ASX 200 va tancar amb una caiguda del 0,1% i es va situar als 5.931 punts, ja que l'augment en les accions de les companyies mineres i energètiques es van veure compensades amb el retrocés de les entitats financeres. Els mercats a la Xina també han patit retrocés. L'índex Hang Seng de Hong Kong retrocedeix un 0,26%. Al continent, el compost de Xangai va retrocedir un 0,38% per acabar la sessió als 3.383 punts i el compost de Shenzhen perd aquest dijous un 0,67% per acabar als 1.989 punts.

El Nikkei japonès ha donat la nota positiva de la jornada. L'índex va tancar amb una pujada del 0,53%. Una revaloració que el porta a nou màxim de 21 anys, als 22.539 punts, impulsat per la força dels fabricants d'automòbils i de les companyies d'energia. En concret, el fabricant de cotxes Honda ha pujat un 5,2% després d'elevar les seves previsions de benefici per 2017 un 2,8%.

Noticias relacionadas

contador