• La jornada estuvo marcada por el inicio de la temporada de resultados
panico bolsas

Els futurs de les principals borses europees cotitzen amb caigudes entorn del 0,2% de mitjana mancant una hora per a l'obertura de la sessió.

Aquest dilluns, l'IBEX va pujar un 0,83% en una jornada molt tranquil·la per a les borses europees, que van acabar amb alces del 0,6% de mitjana. Mentre que Wall Street va tancar amb pèrdues moderades abans que Alcoa donés el tret de sortida a la temporada de resultats.

La metal·lúrgica va decebre i es va deixar més d'un 3% en les operacions electròniques ‘fora d’hores’, després del tancament del mercat. El benefici per acció (BPA) els tres primers mesos de 2016 es va situar en set centaus, dos per sobre de l'esperat pels analistes, però els ingressos van caure un 15% fins a 4.950 milions de dòlars, lluny de la xifra de 5.140 que projectava el mercat.



En una jornada sense grans referències la Reserva Federal (Fed) va tornar a ser protagonistes amb els comentaris de diversos membres destacats. El president de la Fed de Dallas, Robert Kaplan, va confessar que no estava gaire disposat a recolzar un augment de tipus al juny, encara que existeix la possibilitat que el banc central ho dugui a terme.



Aquest dimarts, els inversors estaran molt pendents de les dades d'IPC que arribaran des d'Alemanya i el Regne Unit. Així mateix, el moviment del petroli també serà una altra referència destacada en la setmana en la qual es reuniran els productors el 17 d'abril a Doha.



EMPRESES



A Espanya, CaixaBank va arribar a un acord amb Isabel Dos Santos sobre el BPI portuguès, encara que en un fet rellevant remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), no va donar més detalls. Les accions del banc van pujar un 1,69%.



Fora d'Espanya RCS, accionista majoritari del grup Unidad Editorial que edita les capçaleres d'El Mundo, Marca i Expansión, es va disparar aquest dilluns un 28,79% a la Borsa de Milà després que divendres es conegués una oferta pública d'adquisició (OPA) per part de Cairo Communication, editor de la televisió italiana 'La7', amb què caldrà estar pendents de l'evolució d'aquest valor.



ANÀLISI TÈCNICA



“Amb les pujades del 0,83% aquest dimarts a l'IBEX-35, es podria estar confirmant el senyal perquè vegem un gir al voltant del retrocés del 61,8% de Fibonacci corresponent a l'impuls alcista de mitjan el mes de febrer”, explica César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía. “El nostre selectiu ha cobert gran part del buit a la baixa que es va deixar dimarts passat i acaba la primera sessió de la setmana per sobre dels màxims de les últimes quatre sessions. Per veure un senyal de fortalesa més important hauríem d'esperar a veure un tancament per sobre dels 8.712 punts”, afegeix l'expert.



“Per sota el suport clau està en els 8.256 punts. No tornarem a veure un senyal de feblesa en la seva sèrie diària de preus mentre es mantingui cotitzant per sobre dels 8.256 punts, mínims del passat dijous. Si al final els abandonés, podríem acabar veient una tornada als mínims anuals dibuixats en els 7.746 punts”.

contador