• Este viernes los inversores analizan los resultados de ArcelorMittal y Sacyr
  • El mercado, pendiente además del Informe de Empleo de EEUU
bolsa madrid ibex

Els futurs europeus cotitzen amb lleus caigudes, entorn del 0,3%, abans de l'obertura d'una jornada marcada pels resultats de dues noves companyies de l'IBEX-35, ArcelorMittal i Sacyr, així com l'Informe d'Ocupació dels Estats Units, clau per avaluar la salut de la primera economia mundial i armar les expectatives de cara a la propera reunió de la Reserva Federal, que se celebrarà al juny.

Abans de l'obertura, ArcelorMittal ha publicat les seves xifres trimestrals, amb pèrdues de 416 milions d'euros, enfront de les de 728 milions dels tres primers mesos de l'any anterior. Els preus baixos de les matèries primeres i un increment dels costos han marcat les xifres de la companyia, amb pèrdues per acció de 23 cèntims. També és el torn aquest divendres per Sacyr.


A més, en el terreny macro la gran referència del dia és l'Informe d'Ocupació als Estats Units. El consens de mercat espera la creació de 200.000 ocupacions, encara que la dada d’ADP publicada aquest dimecres es va situar per sota de l'esperat, la qual cosa és un senyal negatiu per a la dada oficial. A Espanya coneixerem les estadístiques de producció industrial del mes de març.


AIXÍ VÉNEN ELS MERCATS


L'euro/dòlar cotitza pla en el nivell de 14,08 dòlars, mentre que al mercat de matèries primeres el petroli cotitza amb descensos entorn de l’1%. Mentre que a Àsia, les borses han viscut una jornada de caigudes generalitzades.


L'IBEX va tancar aquest dijous amb guanys del 0,41% després d'una ratxa de cinc caigudes consecutives, "si bé de moment no veiem cap senyal que ens faci pensar en el final de les caigudes del curt termini", assenyala César Nuez, analista tècnic de Bolsamania. "El nostre selectiu s'apropa a la directriu alcista projectada des dels mínims de l'any per la qual cosa no descartem acabar veient l'aparició d'un senyal de fortalesa que ens faci pensar en la tornada de les compres", afegeix.


L'expert adverteix que cal estar atents "a un tancament per sobre dels 8.800 punts ja que això seria el primer símptoma que ens mostri la intenció de continuar amb la tendència alcista de mitjan febrer. Per sota el nivell clau segueix estant en els 8.256 punts".

contador