- Té una posició del 2,6% en l'operadora i del 3,8% en l'entitat càntabra
- L'entitat presidida per Ana Botín és la segona companyia amb més pes dins de la cartera del Lazard Recovery Eurozone
Els gestors de Lazard Frères Gestion són positius amb la renda variable europea, i especialment amb els mercats francès, alemany, italià i espanyol. Segons Stanislas Coquebert i Scander Bentchikou, co-gestors del fons Lazard Recovery Eurozone, hi ha diversos factors pels quals té sentit ser positius amb la renda variable del Vell Continent, com són la millora de les condicions macroeconòmiques a Europa, l'impacte positiu de l'efecte divisa, la caiguda del preu de les matèries primeres i el cost de l'energia i el fort potencial de rendibilitat de les empreses europees.
- 4,33€
- -0,69%
- 3,92€
- -0,25%
A més, aquests gestors consideren que quatre motors confirmen la millora de la conjuntura econòmica de la Zona Euro: els 'spreads' sobirans, l'activitat industrial, el consum i la construcció.
PREFERÈNCIA PER TELEFÒNICA I SANTANDER
Per aprofitar aquesta previsible bona evolució de la renda variable europea, els experts de Lazard destaquen la posició de Telefónica. L'operadora va entrar a la seva cartera aquest exercici, amb una posició del 2,6%, com "una de les apostes per la major despesa en consum, a la calor de la millora del mercat laboral a l'eurozona", assenyala Stanislas Coquebert. En aquesta línia, Orange també es troba entre les principals inversions del fons, amb una posició del 2,4%.
Els bancs europeus ocupen un lloc destacat entre les principals posicions del fons, amb representants com els francesos BNP Paribas i Société Générale i l'espanyol Banc Santander. De fet, l'entitat presidida per Ana Botín és la segona companyia amb més pes dins de la cartera del Lazard Recovery Eurozone, amb un 3,8%. L'aposta pels bancs es basa en la gana pel risc i el palanquejament financer, "un dels 'drivers' de la recuperació del mercat europeu". A més, "s'han vist afavorits per la recent millora econòmica, la disminució de riscos i per un rerefons de pujada de tipus cada vegada més probable i que portarà a un augment dels marges del sector" diu Coquebert de Neuville.
Però és el sector industrial el que compta amb més representació al portfoli del Lazard Recovery Eurozone. En aquest grup podem trobar noms com les franceses Vinci (2,8%) i Saint-Gobain (2,3%) o l'alemanya Siemens (4%). Aquesta última és l'acció amb més pes en el fons.
Fent balanç mensual, Stanislas Coquebert i Scander Bentchikou indiquen que l'octubre va ser un mes de grans canvis. Mentre a Europa se succeïen unes dades econòmiques encoratjadors, el dòlar s'apreciava un 2% respecte a l'euro, el petroli mantenia el seu avanç iniciat a principis de l'estiu i les matèries primeres s'anotaven nous màxims mentre que, paradoxalment, els tipus tornaven a caure, impulsats per les declaracions de to molt lax del BCE del 26 d'octubre.