dividendocb2

Els dividends han estat unes de les víctimes col·laterals de la COVID. Des de l'inici de la pandèmia, una de les primeres mesures de contingència presa per moltes companyies ha estat la de suspendre la retribució a l'accionista. I, després d'un segon trimestre complicat, han aconseguit tancar el tercer "amb molt millor to".

Així ho apunta l'informe Global Dividend Index elaborat per Janus Henderson Investors, en el qual es destaca que la remuneració a l'accionista a Espanya ha tancat "plana en taxa interanual subjacent" el tercer trimestre del l'any.

A escala mundial, els dividends han caigut 55.000 milions de dòlars fins als 329.800 milions durant el tercer trimestre, un retrocés de l'11,4% en base subjacent i de l'14,3% en taxa general. "La caiguda va ser menys severa que durant el segon trimestre, ja que els patrons estacionals del tercer trimestre són favorables a les zones del món on els dividends han mostrat més resiliència", observa l'estudi.

"La Xina, Hong Kong i el Canadà van ser dels pocs grans països que van registrar un increment en la remuneració a l'accionista, però els pitjors resultats van provenir del Regne Unit, Austràlia i els Països Baixos", postil·la aquest informe, que recorda que "un terç de les empreses va retallar o cancel·lar les seves distribucions, encara que resulta encoratjador comprovar que algunes companyies han restablert els seus repartiments.

De cara a la recta final de l'any, la companyia revisa a l'alça les seves previsions per al 2020: la hipòtesi més optimista situa ara la caiguda en un -17,5% (des del -19%) i la pitjor, en un -20, 2% (des del -25%).

contador